Automobili

Koliko je u Jugoslaviji moralo da se radi za kupovinu automobila

Mnogi se danas s nostalgijom prisjećaju minulih vremena i bivše države, čak i kad su automobili u pitanju.

Ilustracija; Foto: Depositphotos

Čak ni u sutonu bivše države kada su jugoslovenskim putevima kolale stotine hiljada Zastavinih vozila, vozni park nije bio mlad, a bezbjednost saobraćaja na putu na zavidnim granama. Činjenice govore da je ponuda bila daleko oskudnija, a za taj, najjeftinijih od svih “jugića”, Koral 45, moralo je da se radi 30 mjeseci. I pritom je to bio drugi najjeftiniji automobil na tržištu.

Jedini dostupniji auto je bio Fiat 126, poznatiji kao “peglica”, za ovaj auto je naime bilo dovoljno “tek” 19 prosječnih plata.

Jedan mjesec više radnik je morao da se “strpi” ako je umjesto Juga želio Škodinu limuzinu 120L, a ukupno 35 prosječnih plata je trebalo izdvojiti za Reno 4.

Najdostupniji kompaktni porodični automobil je bila Zastava 101 za 38 plata, a zatim su slijedili ruski ponosi, Aleko za 42 i Lada Samara za 54 plate.

Srednja klasa je ipak tražila nešto više, recimo Jugo Floridu, za koju je trebalo prosječno raditi 75 mjeseci ili Folksvagen Golf 2 dizel za koji je bilo potrebno raditi 96 mjeseci ili punih osam godina. Reno 19 i Fiat Tipo su bili još koju platu skuplji.

I polako dolazimo do gornjeg doma, automobila koje nismo baš često mogli da viđamo na putevima. Priču otvara italijanska ljepotica Alfa 164 s fantastičnim V6 motorom i cijenom u protivvrijednosti 322 prosječne plate.

Još skuplja je bila Opel Omega, kao i francuski Reno 25 s takođe slavnim V6 motorom. Za njega je jugoslovenski radnik morao da izdvoji 404 mjesečne plate, ili gotovo sve što zaradi u svom radnom stažu. A već koju godinu kasnije 25-ica je izgubila drastično na cijeni.

A na samom vrhu dvije njemačke krstarice. Za BMW 750iL, odnosno produženu verziju s V12 motorom, bilo je potrebno izdvojiti 912 prosječnih plata, ili tačno 76 godina radnog staža.

Konačno, najskuplji automobil na tadašnjem tržištu je bila preteča S klase Coupe, Mercedes 560 SEC za koji je trebalo izdvojiti 1.231 mjesečnu platu, odnosno trebalo je raditi nešto više od 102 godine.

23

avatar
1000
18
5
0
 
19
GoranjaaaaaaooooMickelieSamo da dodam
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Goran
Gost
Goran

Prvo ovo su sve gluposti a drugo od tolikog raja pa ko ga je uništio, opet Srbi ili svi zajedno i zašto?!

oooo
Gost
oooo

’83 sam lagano dao 3000 maraka za Jugo 45. Stari je vozio polovnu Mecku sa koznim sicevima itd, imali stan od 100 kvadrata i vikendicu blizu PG. Izlasci, pice, zurke, kolima do BD i Becica, …. bez problema za gorivo i pice, odjeca se kupovala u Italiji, nosili Romke, Starke, … i sve bez razmisljanja hocu li imat do kraja… Više »

Mickelie
Gost
Mickelie

Moji su 1980 godine kupili Fića 750. Otplatili su kredit za 6 mjeseci.

Samo da dodam
Gost
Samo da dodam

Juče sam pazario u Hjustonu (USA) u jednom mega super-marketu…Kad sam dosao do kase zaprepastila me je bakica od svojih 70ak godina koja je sva ispijena,pogrbljena i stojeći (stolice nema) sa osmijehom i ljubaznošću radila svoj posao!!!Pa ona je kasirka!!Pomislio sam-svaka čast i respekt!!!Zar nije i ona mogla iz svoga doma da piše komentare protiv vlasti i sistema???Neee,žena u tim… Više »

jaaaaaa
Gost
jaaaaaa

ovo što pišeš nije pohvalno uopšte… ta žena odavno ne treba da radi, nego da uživa u penziji…

Milan
Gost
Milan

Kakve gluposti. A prije si mogao da dignes kredit, napravis kucu, kupis auto i normalno zivis od ostatka plate, a danas uzmes kredit i nikad vise ne mozes izaci is kredita

Cudo
Gost
Cudo

Samo vi lazite! Po vasoj prici svi su tad isli pjeske ili vozili peglice. Jugo se kupovao samo zato sto je carina na uvozna auta bila ogromna.

Flojd
Gost
Flojd

Tačno je ovo..samo ste zaboravili napisati da je sa tom prosjecnom platom u onoj Jugi čovjek dobijao besplatno stan, i sa trećinom plate plaćao sve dazbine i imao za hranu, hemiju i sve ostalo. Pa je i mogao sebi da priusti novo auto. A sad sa prosjecnom platom nema hleba da jede.

Goran
Gost
Goran

Kakve budalastine ponekad pisete, ovo je strasno

kn
Gost
kn

Ne mlatite gluposti plate 80 tih nijsu bile vece od danasnjih samo nijsmo imali toliko izdataka na luksuz koliko danas imamo

1080000000sudbi
Gost
1080000000sudbi

Mogao si 80 tih da kradeš na kasu pa na čekove bolje je bilo a sve je bilo neosjetno.

1080000000sudbi
Gost
1080000000sudbi

Sa ovim mercedesom je dolazio lalo iz njemačke sa andijem prije skoro 40 godina toga se sjecam. Bogataš ko zna što sad ima.

Vujke
Gost
Vujke

Sto ne navedete koliko danas trebas raditi za novi audi ili mercedes kada je prosjecna plata od 300 do 400 eura.

Podgorica
Gost
Podgorica

Koja kolicina gluposti..ne mlatite da vas zamolim..koliko danas treba radnickoj klasi za jedan prosjecan automobil..prije se mnogo bolje zivjelo..

anonimni
Gost
anonimni

Krajem 80-tih pripravničke plate u Crnoj Gori su bile oko 1000 maraka. Prosječna plata sa fakultetom uglavnom oko 2500 maraka. Prenesite to onom vašem Todoru što je rekao da se u Crnoj Gori nikad ovako dobro nije živjelo.

Podgoričanin
Gost
Podgoričanin

Neka si zdravo.Ovo su najveće nebuloze koje sam čuo u ovih mojih 69 godina.Diplomirani profesor nije mogao zaraditi ni 500 maraka.Tada nije postojala kategorija pripravnik,već početnik u zanimanju.Njegova plata nije mogla biti ni 300 maraka.

DPS obožavam
Gost
DPS obožavam

Koliko danasnjih plata treba radnicima iz Dakića,Košute,Bojane ,Prvoborca itd…da kupe trotinet,samo pitam…

Vilenjak
Gost
Vilenjak

Xaxaxaxaxaxa a danas se uzimaju krediti za makaze za nokte.

Trol
Gost
Trol

Pa za ekvivalent dog mercedesa mi indanas mozemo da radimo 100 godina.

Send this to a friend