Automobili Visoka suma nije prepreka

Najjači Lamborghini u istoriji košta 3,3 miliona eura i već je rasprodat

Italijanski proizvođač automobila Lambroghini objavio je fotografije i tehničke detalje modela Sian – prvog hibridnog Lamborghinija.

Lamborghini Sian će imati zvaničnu premijeru na predstojećem frankfurtskom auto-salonu (12-22. septembra), a već su poznate performanse ovog modela.

U srcu pogonskig sistema nalazi se atmosferski 6.5-litarski V12 motor koji se kroisti i u Aventadoru SVJ gdje proizvodi 770 konjskih snaga.

U Sianu atmosferac je uparen sa 48-voltnim “blagim” hibridnim sistemom zahvaljujući čemu automobil raspolaže sa čak 819 ks (602 kW). Na taj način ovaj model je postao najsnažniji produkcijski Lambo u istoriji.

Snaga se prenosi na sva četiri točka, a automobil iz mjesta do stotke stiže za 2,8 s, što je u rangu sa Aventadorom SVJ. Maksimalna brzina je 350 km/h.

Lamborghini se pohvalio i da Sian ubrzava 30-60 km/h za svega 0,2 s, a od 70 do 120 km/h za samo 1,2 s.

Italijanski proizvođač planira ograničenu seriju od 63 vozila, a početna cijena jednog primjerka iznosi čak 3,3 miliona eura. Ovako visoka suma ipak nije bila prepreka da sva 63 automobila pronađu svoje vlasnike i prije zvanične premijere.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Mark
Gost
Mark

Ja Sam jedan narucio,mada nemam toliko para,ali samo hocu da provjerim kako moze ubrzati od 30 do 60km/h za dvije stotinke?! Pa cu im ga onda vratiti

Send this to a friend