Automobili

Ne brinite zbog turbine i motora, sad glavobolju zadaju navigacija i multimedija

Foto: Audi promo

Posljednja istraživanja pokazuju da savremena tehnologija uzrokuje brojne probleme u automobilima.

Istraživanje marketinške i potrošačke agencije J.D. Power utvrođeno je da problemi sa audio sistemom, komunikacijama, multimedijom i navigacionim sistemom čine polovinu od deset najčešćih problema s kojima se srijeću vlasnici automobila.

J.D. Power tvrdi da je razlog za to očajnička želja proizvođača da uvede novu tehnologiju u svoje automobile.

Na osnovu reakcija više od 11.500 vlasnika vozila starih 12-36 mjeseci, utvrđeno je da navigacioni sistemi čine 16,6 problema na 100 vozila, a poređenja radi, sistemi poput alarma i tempomapa čine tek 1,5 problema na 100 vozila.

Učestalost problema nije ograničena samo na navigacione tehnologije, kvarovi se često javljaju i u vezi sa sistemima “mrtvog ugla” i napuštanja trake.

Stručnjaci vjeruju da bi ovakvi problemi sa tehnologijom u vozilima mogli da stvore kod kupaca nepovjerenje prema naprednim sistemima autonomne vožnje koji se najavljuju kao budućnost saobraćaja.

Što se tiče konkretno brendova, neočekivano i razočaravajuće ali najviše problema imaju vlasnici premijum proizvođača. Među deset brendova sa najmanje ukupnih problema sa 100 vozila, nalazi se samo jedan premijum proizvođač.

S druge strane, po kvalitetu odnosno najmanjoj količini problema sa savremenim zehnološkim sistemima u automobiliam srijeću se vlasnici Peugeota, Škoda i Hyundaija, a jedini pomenuti pouzdani premijum u deset najboljih je Volvo.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Titograđanin
Gost
Titograđanin

Auto jeste i treba da ostane sredstvo koje služi da vas prebaci od tačke A do tačke B. Sada u testovima jedna od ispitnih tačaka je i povezanost vozila sa telefonima i slično. Kakve su to gluposti i debilane.

hawara
Gost
hawara

valjda u koraku sa tehologijom trebaju da se isprate standardi, probaj da podjes nedje (neki veci grad) bez navigacije/pametnog telefona.

Titograđanin
Gost
Titograđanin

Bez navigacije i pametnih telefona se vozila i nisu koristila u velikim gradovima,u pravu si. A begaj tamo.

hawara
Gost
hawara

ne bih da te ucim geografiji i razvijanju velikih gradova… uvijek sam se divio takvim nazadnim razmisljanjima. zenama je mjesto u kuhinji? pozdrav iz gradica od 27 miliona stanovnika

Send this to a friend