Automobili

Neobična najava novog modela Pežoa

Kompanija Pežo je osmislila zanimljiv način da najavi svoj novi model. Naime, ona je svojim pratiocima na društvenim mrežama dala zadatak da „provale“ kod, te tako otkriju koje novo vozilo će biti predstavljeno krajem ove godine.

Ukoliko „rotirate“ sliku, možete shvatiti da je riječ o modelu “508 SW”.

Druga varijanta modela 508 koji je premijerno predstavljen na Sajmu automobila u Ženevi, koji je pobrao samo pohvale najvjerovatnije će biti predstavljena početkom oktobra na Sajmu automobila u Parizu. “Pežo 508 SW” imaće identičan prednji dio i kabinu kao i standardni 508, ali će karavan verzija imati duži prepust iza zadnjih točkova i specifičan zadnji dio.

Zahvaljujući ovoj formi karoserije, kapacitet prtljažnika će biti značajno veći od 487 litara, koliko je na regularnom modelu, sa zadnjim sjedištima na svom mjestu.

Ovaj automobil će biti pandan modelima “folksvagen pasat”, “ford mondeo” i “škoda superb”, a njegovo srce će činiti bensinski i dizel motori kakvi se nalaze u standardnoj verziji modela 508, koji razvijaju od 126 do 219 konjskih snaga.

Već neko vrijeme se spekuliše da će francuska kompanija pored ovog modela predstaviti još jednu, snažniju verziju modela 508, koja će koristiti isti pogonski sklop kao model 308 GTI, odnosno, četvorocilindričnii agregat radne zapremine 1,6 litara, koji razvija 271 konjsku snagu. Moguća je i hibridna verzija ovog modela, a ako Pežo odluči da da „zeleno svijetlo“ ovim varijantama, ne vidimo zašto se takvi pogonski sklopovi ne bi našli i u karavan verziji modela 508.

Send this to a friend