Automobili

Nova Mazda CX-3 će imati oštrije linije

Mazda je u martu drugi put “osvježil” popularni krosover CX-3, a japanski proizvođač je otkrio i prve detalje u vezi sa novom generacijom koja se očekuje 2020.

Novi CX-3 prelazio na novu SkyActiv II platformu koja će omogućiti da ovaj SUV poraste za oko 7 centimetara i bude na nivou Toyote C-HR.

To bi umnogome unaprijedilo trenutno vjerovatno najveću “manu” ovog modela, a to je prostor u enterijeru, a u unutrašnjosti se očekuju i unapređenje sjedišta i kontrolne table.

Promjena platforme znači da bi novi CX-3 mogao i na zadnjoj osovini umjesto multi-linka dobije torziono vješanje koji bi uticalo na smanjenje buke tokom vožnje na šta se javnost dosta žalila kada je u pitanju ovaj Mazdin model.

Takođe, CX-3 bi dobio nove motore iz SkyActiv-X porodice na čijem razvoju Mazda radi, a koji predstavljaju prvu implementaciju kompresionog paljenja u benzinskim motorima.

Ova tehnologija kompresuje mješavinu goriva i vazduha kao u dizel varijanti, a rezultat je 20-30 odsto manja potrošnja i 10-30 odsto veći obrtni momenat.

Nadolazeći 2,0-litarski agregat bi trebalo da razvija oko 190 KS i 230 Nm.

Ovaj novi motor će premijerno biti predstavljen u novoj Mazdi 3 u novembru na Sajmu automobila u Los Anđelesu.

Ovaj hečbek sa petoro vrata će navodno da ima dizajn predstavljen u Kai konceptu, a njegova prodaja počinje sljedeće godine.

Tagovi
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

Send this to a friend