Automobili

Opcija otključavanja automobila telefonom stigla je na iPhone

Kompanija Apple

Apple-ova iOS funkcija koja zamjenjuje potrebu za tim starinskim ključevima za automobil sada je tu i spremna za upotrebu, pod pretpostavkom da imate kompatibilni iPhone i automobil.

Nakon predstavljanja iOS 13.6 i ažuriranja watchOS-a 6.2.8 ove nedelje, CarKey, Apple-ova funkcija koja će vam omogućiti da otključate automobil telefonom, zvanično je stigla, prenosi Engadget.

O Apple CarKey-u znamo već neko vrijeme. Neki lukavi detektivi sa 9to5Mac primetili su tu opciju u beta kodu za programere za iOS 14. Zatim je mjesec  kasnije procurio kod koji je predložio da ta funkcija prvo dođe na vozila BMW-a. Prošlog mjeseca, Apple je na svojoj WWDC konferenciji zvanično potvrdio loše čuvanu tajnu te funkcije.

Ukratko, CarKey koristi aplikaciju iPhone Wallet i prateću aplikaciju proizvođača automobila da bi se upario sa vašim automobilom. Proces uparivanja je sličan svim ostalim NFC ili Bluetooth uređajima, a nakon završetka moći ćete da otvorite automobil držeći telefon u blizini automobilskog eksternog NFC kontakta.

Funkcija CarKey takođe omogućava dijeljenje digitalnih ključeva vozila sa do pet osoba putem iMessage-a, što je odlična funkcija za porodice koje dijele vozilo.

Kao što znamo, ova funkcija trenutno funkcioniše samo sa BMW automobilima. Prema izvještajima, bilo koji BMW serije 1, 2, 3, 4, 5, 6, 8, X5, X6, X7, X5M, X6M ili Z4, proizveden poslije 1. jula 2020. godine, biće kompatibilan. Takođe će biti potrebno da koristite iOS 13.6 i watchOS 5 ili novije verzije. Trenutno nema riječi o tome koji će proizvođači automobila sljedeći podržati ovu funkciju.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Ćelavi
Gost
Ćelavi

Biće kradju ufff lopovi trljaju sake !!

Marko
Gost
Marko

Da bi se lakse mogla ukrast

Brawo
Gost
Brawo

Hakuji ti nalog i ode auto

Send this to a friend