Automobili

Počeo jubilarni Džip reli u Nikšiću, učestvuje oko 40 posada

Jubilarni, 20. po redu Džip reli Montenegro trophy, koji je ove godine okupio oko 40 posada, krenuo je u devet sati jutros ispred zgrade SO Nikšić u novu avanturu i osvajanje crnogorskog makadama.

Foto: RTVNK

Učesnicima je sreću pred polazak poželio državni sekretar u Ministarstu održivog razvoja i turizma Damir Davidović.

On je istakao da je za ovu manifestaciju znao od ranije iz medija, ali da je prije nekoliko mjeseci, kada je razgovarao sa organizatorima, bio impresioniran učinjenim u prethodnih 20 godina.

Foto: Onogošt.me

„Ovo u čemu vi učestvujete danas jeste nešto u čemu jedva čeka da učestvuju milioni koji se nalaze u nama susjednim državama, članicama Evropske unije. U njihovim državama to je razvijeno u jedan izuzetno ozbiljan turistički biznis koje posjete stotine hiljada ljudi u pojedinim destinacijama na nivou godine“, kazao je on.

Foto: Onogošt.me

Jedan od najstarijih učesnika je 71-godišnji Miro Praščević iz Bjelopavlića, koji je „vatreno krštenje“ imao još 2006. godine.

„Rođen sam u planini i oduvijek sam se divio ljepotama Crne Gore, koje može da upozna samo onaj ko se kreće, a ne oni statičari iz kafane. Tako sam se odlučio i za ovu manifestaciju čiji sam učesnik od 2006. godine, a pauzu sam napravio od pretprošle godine zbog zdravstvenih problema. Učestvovao sam i ljeti i zimi, i do sada imam 18 relija u Nikšiću, a u pamćenju su mi ostali jubilarni – deseti i onaj iz 2014. kada sam dobio pehar za promociju Crne Gore i Džip relija“, kazao je Praščević.

Foto: Onogošt.me

Džip reli će ove godine po prvi put gostovati u dvije crnogorske opštine, Plužine i Šavnik i povezaće pivski i drobnjački kraj.

Trasa puta koja očekuje džipadžije duga je 350 kilometera, od čega je 250 kilometara makadama. Prvog dana karavan će krenuti preko Duge, Nozdara, kroz Goliju preko Višnjića Dola, kroz Latično, Bundos, Zaborje, Rudinice, Presjeku, Smriječno, Muratovicu, Orah, Ravno odakle se pruža predivan pogled na Bosnu i Hercegovinu i Plužine gdje se završava prvi dan relija. Učesnici će noćiti u Plužinama, gdje ih očekuje i organizovana zabava uz muziku uživo.

Sljedećeg dana planirana vožnja kreće iz Plužina, preko Kruške, Unča, Barnog Dola, Šarića, Trsa, Pišče, Prijespe, Komarnice gdje će biti organizovan ručak, zatim Godijelja, Ivica, Dobra Sela, Previš i završava se u Šavniku gdje je organizovano noćenje, kao i zabava.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Off-road
Gost
Off-road

Fenomenalno!!! Dajte fotografije da vidimo ljepote!!!

Send this to a friend