Automobili

Porsche spremio bonus iz snova za svih 36.000 radnika

Porsche je potvrdio da će i ove godine isplatiti veliki bonus svojim radnicima. Uprkos krizi, pa i činjenici da su radnici nedjeljama tokom lockdown-a bili kod kuće a proizvodnja obustavljena, u firmi su zadovoljni poslovnim rezultatima. A to zadovoljstvo odlučili su da podijele sa svim radnicima, i to na vrlo opipljiv način.

Sada već tradicionalno, Porsche u aprilu svojim zaposlenima isplaćuje bonuse u iznosima o kojima većina drugih radnika može samo da sanja. Tako će svi radnici ove godine dobiti bonus od 7.850 eura.

Iako je to osjetno manje od gotovo deset hiljada eura koliko su dobili prošle godine, teško da će iko od 36.000 radnika biti nezadovoljan, piše Index.hr.

Porsche je kroz pandemiju do sada prošao prilično bolje od ostalih članova VW grupe. Prihodi su rekordni, a broj prodatih automobila i dobit su tek u laganom padu, prvenstveno zahvaljujući odličnoj prodaji na kineskom tržištu.

Poslovna 2020. godina ima rekordan promet – vrijednost je porasla na 28.7 milijardi eura i nadmašila vrijednost prethodne godine za više od 100 miliona eura. Širom svijeta Porsche je isporučio 272.000 vozila (-3%), dok su u Evropi isporučena ukupno 80.892 vozila.

Operativni rezultat iznosi 4.2 milijarde eura. U prethodnoj godini je iznosio 4.4, odnosno 3.9 milijardi eura nakon posebnih stavki. Operativna marža dobiti je 2020. godine iznosila 14.6%.

1

avatar
1000
1
0
0
 
1
Matematicar
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Matematicar
Gost
Matematicar

E to je firma. A ne kao mi, sto nemamo ni jednu firmu.

Send this to a friend