Automobili

Potonula prodaja automobila u EU, 1,1 milion radnika ostao bez posla

Na tržištima Evropske unije (EU) u martu je registrovano svega 567,3 hiljade novih automobila, što je više nego duplo manje u odnosu na isti mjesec prošle godine, prenosi AP. To je i pad od 55 posto.

Ovaj pad veći je od onog iz ekonomske krize 2008. godine. Najveći pad iz tog perioda bio je u januaru 2019. godine i inosio je 27 odsto.

Pandemija je uticala na to da 1,1 milion radnika u autoindustriji ostane bez posla. Ova industrija iznosi sedam odsto BDP-a Evropske unije.

Iako su sve zemlje EU doživjele pad prodaje automobila u martu, on je bio najdramatičniji u Italiji gdje je iznosio čak 85,4 odsto.

Naime, Italijani su u martu registovali samo 28,32 hiljade vozila, dok je u istom mjesecu prethodne godine zabilježeno 194,3 hiljade novoregistrovanih automobila.

Na dnu liste su i Francuska koja je potonula za 72,2 posto i Španija za 69,3 posto, koje su uz Italiju u martu najviše bile pogođene virusom.

Njemačka je donekle uspjela da amortizuje pad prodaje, pa je broj novoregistrovanih vozila u toj zemlji proteklog mjeseca bio manji za svega 38 odsto u odnosu na mart prošle godine.

4

avatar
1000
4
0
0
 
3
So & TEKILANjemacGlava
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
So & TEKILA
Gost
So & TEKILA

124 je automobil.
sve ostalo su vozila koja moraš non stop da servisiraš.

Njemac
Gost
Njemac

Nemozes kupiti auto kad ga nemozes prijaviti nemozes tehnički pregled napravit osiguranje za auto ne nizu možeš sredit ili banke ako hoćeš kredit Itd. Sve je na čekanje i zato se ne prodaje .

Njemac
Gost
Njemac

Nije to tak

Glava
Gost
Glava

Sva sreca pa ih mi ne proizvodimo

Send this to a friend