Automobili

Povratak legende: Pogledajte novi Land Rover Defender

Foto: Land Rover promo

Potpuno novi Defender mijenja klasični model koji je prestao da se proizvodi prije tri godine. Stari Defender je otišao u legendu 2016. kada je nakon gotovo sedam decenija okončana serijska proizvodnja vozila koje je od svog nastanka pa do kraja imalo prepoznatljiv kockasti izgled, uz povremene restilizacije karoserije.

Foto: Land Rover promo

Land Rover je prije nekoliko godina ipak odlučio da ugasi klasični Defender i ponudi kupcima znatno modernizovanu verziju, koja će i dalje imati izvanredne terenske vozne karakteristike tipične za prethodnika.

Potpuno novi model i dalje ima “kockastu” siluetu, sa pojedinim stilskim elementima inspirisanim dizajnom originalnog automobila.

Foto: Land Rover promo

Ipak, Land Rover je ublažio oštre linije prethodnog modela, što je naročito uočljivo kada se vozilo posmatra sa prednje strane.

U početku će kupcima biti ponuđena dva dizelaša, zatim jedan 4-cilindarski benzinac, kao i benzinac sa 6 cilindara i blagim hibridnim pogonom.

Foto: Land Rover promo

Land Rover planira da 2020. na tržište izbaci i plug-in-hibridni Defender.

Bazični dizelaš je 2.0 SD4 sa 200 ks, a onima koji žele više snage na raspolaganju je agregat iste zapremine ali sa 240 ks.

Osnovnu benzinsku verziju čini 2.0 Si4 sa 300 “konja”, a u vrhu ponude je pomenuti 6-cilindarski 3.0 i6 sa blagim hibridnim pogonom, ukupne snage od 400 ks.

Foto: Land Rover promo

Land Rover je predstavio obje karoserijske varijante “90”, sa 3 vrata i veću, “110” sa 5 vrata i 7 sjedišta. Snaga se prenosi na sva četiri točka putem permanentnog 4×4 pogona, a kao opcija može se naručiti i sistem vazdušnog oslanjanja.

U tom slučaju, klirens automobila (odstojanje od tla) je gotovo 30 centimetara.

Napadni ugao koji može da savlada novi Defender iznosi 38 stepeni, dok je silazni 40 stepeni. U Land Roveru kažu da je novi model u stanju da prođe kroz vodenu prepreku dubine 90 cm.

Foto: Land Rover promo

Unutrašnjost je i dalje prilično konzervativno dizajnirana, sa jednostavnim, pravougaonim geometrijskim oblicima i pravim linijama, ali obiluje luksuznim, savremenim tehnološkim sadržajima, uključujući 10-inčni ekran multimedije.

Veća verzija “110” dostupna je sa i sa tri reda sjedišta (za sedam putnika), dok su i Defender 90 i 110 na raspolaganju sa opcionom spojenom prednjom klupom na kojoj mogu da se smjeste tri osobe. U tom slučaju, u automobilu ima mjesta za šest putnika u dva reda sjedišta.

Foto: Land Rover promo

Novi Land Rover Defender imaće debi pred publikom na Sajmu automobila u Frankfurtu, koji za predstavnike medija počinje danas, 10. septembra. Posjetioci će moći da ga vide na štandu Land Rovera od četvrtka 12. septembra.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Olaf
Gost
Olaf

Odavno nesto grdje ne vidjeh. PA stari defender je za ovoga svijet izmislio sto se izgleda tice. Pa nije lud mercedes sto G klasu proizvodi i dan danas kao i prije 30 godina. Sto se izgleda tice, ninajnse su se promijenile. Prava klasika. Tako i treba da ostane.

sdadada
Gost
sdadada

i najgori ovlašćeni servis u CG

sdadada
Gost
sdadada

samo da su zdravo, najgori kvalitet Land Rover

Vozač 110-tke
Gost
Vozač 110-tke

Ljudi koji su kupili Defender, kupili su ga zato što je jednostavan za održavanje, izdržljiv i može da se koristi na svim terenima i uslovima. A ova sada verzija kao plastična Škoda Jetti. Glupost. Kome ovo treba. Tržište je puno ovakvih terenaca. Tržistu treba klasičan terenac bez mnogo elektronike i “luksuza” sa kojim će moći na kraj svijeta i na… Više »

Raulio
Gost
Raulio

Land Kruzer iz devedeset pete i miran si.

Marko
Gost
Marko

Kupi Nisan Patrola.

Anonimni
Gost
Anonimni

Nikad vise, zaboravi na to. Niko vise nije lud da pravi neunistiva i auta koja se lako i jeftino odrzavaju.

Gost
Gost
Gost

kao škoda yetti

Send this to a friend