Automobili

Povratak legende: Pogledajte novi Land Rover Defender

Foto: Land Rover promo

Potpuno novi Defender mijenja klasični model koji je prestao da se proizvodi prije tri godine. Stari Defender je otišao u legendu 2016. kada je nakon gotovo sedam decenija okončana serijska proizvodnja vozila koje je od svog nastanka pa do kraja imalo prepoznatljiv kockasti izgled, uz povremene restilizacije karoserije.

Foto: Land Rover promo

Land Rover je prije nekoliko godina ipak odlučio da ugasi klasični Defender i ponudi kupcima znatno modernizovanu verziju, koja će i dalje imati izvanredne terenske vozne karakteristike tipične za prethodnika.

Potpuno novi model i dalje ima “kockastu” siluetu, sa pojedinim stilskim elementima inspirisanim dizajnom originalnog automobila.

Foto: Land Rover promo

Ipak, Land Rover je ublažio oštre linije prethodnog modela, što je naročito uočljivo kada se vozilo posmatra sa prednje strane.

U početku će kupcima biti ponuđena dva dizelaša, zatim jedan 4-cilindarski benzinac, kao i benzinac sa 6 cilindara i blagim hibridnim pogonom.

Foto: Land Rover promo

Land Rover planira da 2020. na tržište izbaci i plug-in-hibridni Defender.

Bazični dizelaš je 2.0 SD4 sa 200 ks, a onima koji žele više snage na raspolaganju je agregat iste zapremine ali sa 240 ks.

Osnovnu benzinsku verziju čini 2.0 Si4 sa 300 “konja”, a u vrhu ponude je pomenuti 6-cilindarski 3.0 i6 sa blagim hibridnim pogonom, ukupne snage od 400 ks.

Foto: Land Rover promo

Land Rover je predstavio obje karoserijske varijante “90”, sa 3 vrata i veću, “110” sa 5 vrata i 7 sjedišta. Snaga se prenosi na sva četiri točka putem permanentnog 4×4 pogona, a kao opcija može se naručiti i sistem vazdušnog oslanjanja.

U tom slučaju, klirens automobila (odstojanje od tla) je gotovo 30 centimetara.

Napadni ugao koji može da savlada novi Defender iznosi 38 stepeni, dok je silazni 40 stepeni. U Land Roveru kažu da je novi model u stanju da prođe kroz vodenu prepreku dubine 90 cm.

Foto: Land Rover promo

Unutrašnjost je i dalje prilično konzervativno dizajnirana, sa jednostavnim, pravougaonim geometrijskim oblicima i pravim linijama, ali obiluje luksuznim, savremenim tehnološkim sadržajima, uključujući 10-inčni ekran multimedije.

Veća verzija “110” dostupna je sa i sa tri reda sjedišta (za sedam putnika), dok su i Defender 90 i 110 na raspolaganju sa opcionom spojenom prednjom klupom na kojoj mogu da se smjeste tri osobe. U tom slučaju, u automobilu ima mjesta za šest putnika u dva reda sjedišta.

Foto: Land Rover promo

Novi Land Rover Defender imaće debi pred publikom na Sajmu automobila u Frankfurtu, koji za predstavnike medija počinje danas, 10. septembra. Posjetioci će moći da ga vide na štandu Land Rovera od četvrtka 12. septembra.

8

avatar
1000
5
3
0
 
7
OlafAnonimniMarkoRauliosdadada
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Olaf
Gost
Olaf

Odavno nesto grdje ne vidjeh. PA stari defender je za ovoga svijet izmislio sto se izgleda tice. Pa nije lud mercedes sto G klasu proizvodi i dan danas kao i prije 30 godina. Sto se izgleda tice, ninajnse su se promijenile. Prava klasika. Tako i treba da ostane.

sdadada
Gost
sdadada

i najgori ovlašćeni servis u CG

sdadada
Gost
sdadada

samo da su zdravo, najgori kvalitet Land Rover

Vozač 110-tke
Gost
Vozač 110-tke

Ljudi koji su kupili Defender, kupili su ga zato što je jednostavan za održavanje, izdržljiv i može da se koristi na svim terenima i uslovima. A ova sada verzija kao plastična Škoda Jetti. Glupost. Kome ovo treba. Tržište je puno ovakvih terenaca. Tržistu treba klasičan terenac bez mnogo elektronike i “luksuza” sa kojim će moći na kraj svijeta i na… Više »

Raulio
Gost
Raulio

Land Kruzer iz devedeset pete i miran si.

Marko
Gost
Marko

Kupi Nisan Patrola.

Anonimni
Gost
Anonimni

Nikad vise, zaboravi na to. Niko vise nije lud da pravi neunistiva i auta koja se lako i jeftino odrzavaju.

Gost
Gost
Gost

kao škoda yetti

Send this to a friend