Automobili Da putovanje bude ugodnije

Pročitajte ove savjete ukoliko krećete automobilom na odmor

Odlazak na ljetnji odmor svima nam izmami osmjeh na lice, ali zahtijeva i dodatne pripreme.

Kada se na putovanje uputite sopstvenim prevozom, onda možete da budete slobodni da posjetite i neka druga mjesta sem onih za koja ste uplatili aranžman. Možete da se zaustavite u nekom obližnjem mjestu i posjetite više turističkih atrakcija.

Kako bi vam putovanje bilo ugodnije, a prije svega bezbednije, morate imati na pameti sljedeće savete.

Znajte kuda idete

Kada putujete u neka mjesta gdje ranije niste bili, veoma je važno da se upoznate sa putevima i uslovima koji vas tamo čekaju, piše Top world travels.

Upoznajte se sa pravilima koja morate poštovati, jer svaka zemlja ima svoja ograničenja i zabrane. Obratite pažnju na ograničenja brzine, radove na putu i moguće preusmjerenje. Pratite pouzdanu navigaciju i raspitajte se kod prijatelja koji su tamo putovali za savete gdje se možete odmoriti, ručati i izjeći gužve.

Neka vam auto koji vozite bude poznat i udoban

Vjerujemo da na put krećete svojim automobilom, ali ako to nije slučaj budite oprezni. Iznajmljeni automobili mogu da vam naprave problem ako ne znate gdje se šta u automobilu nalazi pa pre polaska podesite sjedište i upoznajte se sa unutrašnjojšću automobila. Provjerite da li radi sva signalizacija, kakav je motor i da li nešto fali od rezervnih djelova. Imajte na umu da morate biti spremni za hitne situacije, pa neka vam i prva pomoć bude na spisku za proveru. Kada vozite pažnja treba da vam bude usmjerena na put kojim idete, a ne na to šta se dešava u kolima.

Isplanirajte pauze

Veliki broj nesreća na putevima dešava se jer vozači voze umorni. Zato su pauze važne i za vozača, ali i za ostale učesnike u saobraćaju. Na vašoj navigaciji podesite obavještenja o odmaralištima i pravite kraće pauze na svakih dva sata vožnje. Ako osjetite da ste previše umorni da biste nastavili dalje, onda napravite dužu pauzu i odmorite ili neka vas neko od drugih vozača zamijeni za volanom dok ne odmorite. Pogotovo vam savjetujemo oprez ako vozite u neka udaljena mjesta.

Send this to a friend