Automobili

Putin zamijenio njemački automobil, ovo je njegova Kortež limuzina

Danas je održana svečana ceremonija na kojoj je ruski predsjednik Vladimir Putin položio zakletvu, nakon što je u martu ponovo izabran na tu funkciju. Na svečanost se dovezao u novoj predsjedničkoj limuzini, koja je prozivedena u Rusiji i upravo je imala premijeru.

Automobili te generacije su razvijeni u programu “Kortež” i sada zamjenjuju njemačke automobile koje su ranije koristili predsjednici Rusije.

Rusija nije koristila domaće automobile za prevoz zvaničnika još od sovjetskih vremena. Zbog toga je projekat “Kortež” stvar prestiža i demonstrira tehnološke i industrijske mogućnosti Rusije.

Svi svjetski mediji su prenijeli vijest o novom Putinovom blindiranom automobilu.

Samo nekoliko nacija koristi automobile domaće proizvodnje za prevoz svojih zvaničnika.

Prvi strani model koji je korišćen za prevoz predsjednika Rusije bio je Mercedes S klase, W140 varijanta, koji je kupljen u vrijeme Borisa Jeljcina. Zamijenjen je modelom W220, a kasnije i modelom W221.

Predsjednička limuzina mora da bude otporna na metke, da ima specijalne gume i da ima niz komunikacione opreme.

>>>Na Istoku ništa novo: Putin predložio Medvedeva za premijera<<<

Predsjednici Jeljcin i Dmitrij Medvedev su koristili limuzine S klase Mercedes Benz, dok je Putin preferirao limuzine Mercedes Benz Gard.

Predsjednički automobil obično prati policija na motorima i serija vozila u vidu podrške.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Gost
Gost
Gost

Putine brate lagano!

cinik
Gost
cinik

Što je slika sužena?

malo lud
Gost
malo lud

Neka su vječna Rusija i predsjednik Vladimir Putin! Limuzina mu je vrh bez CdM-a!

Goodfeeling
Gost
Goodfeeling

Ahhhaahhhaaa koji kičeraj. Izgleda ko jeftina kineska kopija Rolls Royce-a. Kako se samo blamira seljober.

Marko
Gost
Marko

Najbolja u nauci je Rusiji! Najbolke proizvode ima-od automobila, kamiona, vozova, aviona pa sve do raketa i kosmickih brodova. Crkni od muke. Rusija i pravoslavlje!

Goodfeeling
Gost
Goodfeeling

Pfffffaaahhhhaaaahhaaa kako su zabavni ovi rusofili. Bravo kralju, super si!

Marko
Gost
Marko

Aj u cosak. Ja za sve imam argumente. Pukni od muke.

Nauka
Gost
Nauka

Nema. U svemu što si nabrojao, prva je Kina, druga SAD, treći Japan, četvrta Njemačka. Rusija je najjača samo u svemirskoj tehnologiji, i SAD koristi njenu svemirsku stanicu MIR. Mada, ne znam kako si u ovo upleo pravoslavlje : )

Marko
Gost
Marko

Itekako ima. A imam argumente za to. Kamioni Kamaz, najkvalitetniji na svijetu. Pogledaj s kojim vozilima takmicari pobjrdjuju na reliju Pariz-Dakar. Odgovor je s Kamazovom opremom. Najbolji dzip UAZ. Najbolji bolid poslednjih 10 godina je MARUSSIA. Najbolju sajber tehnologiju imaju Rusi, posebno u zastiti. Kasperski i mnogi drugi. A da ne pricamo o naucnicima iz proslosti. Na zapadu sve sto… Više »

Seljober
Gost
Seljober

Е dobro je sto nisu seljoberi ovi nasi politicari sto se ne vade iz njemackih automobila, a stoje im kao piletu grudi. A bjezi, sitna duso!

Send this to a friend