Automobili

Šta se krije iza Jaguarove oznake J-Type?

Jaguar je zaštitio oznaku J-Type, saznaje AutoGuide, i odmah su se pojavile spekulacije o tipu modela koji bi u budućnosti mogao da ponese ovaj naziv.

Ime je registrovano u Evropskoj kancelariji za intelektualnu svojinu (EUIPO), bez preciziranja da li se uopšte odnosi na neki budući model, ali s obzirom na dio “type” u nazivu, gotovo je sigurno da je riječ o automobilu.

Jedna od najvjerovatnijih mogućnosti je da se radi o nekom novom sportskom modelu. Iz Jaguara su još 2016. nagovijestili da bi eventualni nasljednik aktuelnog dvosjeda F-Type mogao da dobije centralno postavljen motor.

Ako bi proizvođač zaista odlučio da promijeni koncept ovog modela u tolikoj mjeri, vjerovatno je i da bi sljedeći F-Type – sa motorom pomjerenim u sredinu – imao i novu oznaku.

Druga mogućnost je da će J-Type biti novi Jaguarov GT model sa konfiguracijom sjedišta 2+2. Ukoliko je riječ o jednom takvom automobilu, on bi bio zasnovan na modifikovanoj mehaničkoj platformi Jaguara F-Type.

Naravno, uvijek postoji opcija da će novu zaštićenu oznaku ponijeti neki budući Jaguar na struju ili kupe kroosver, o čemu se takođe spekuliše.

Ostavite komentar prvi!

avatar
1000

Send this to a friend