Automobili

Tesla postavio novi svjetski rekord na Nirburgringu

Nema ni punih mjesec dana kako je hrvatski Rimac Nevera postao najbrži serijski auto na svijetu, nakon što je u trci na 402 metra pobijedio Teslin Model S Plaid, a Ilon Mask se upravo pohvalio da upravo taj model njegove fabrike postavio novi rekord i tako se ponovo popeo na tron.

Mask je na svom Twitter nalogu objavio izvještaj o vremenu u brzini koje je Model S Plaid postigao na čuvenoj njemačkoj trkačkoj stazi Nirburgring.

“Tesla Model S Plaid je upravo postavio zvaničan svjetski brzinski rekord na Nirburgringu, kao najbrži serijski proizvedeni električni automobil. Apsolutno nemodifikovan, onakav kakav je stigao pravo iz fabrike”, napisao je Mask.

Automobil je na stazi ostvario prolazno vrijeme kruga od sedam minuta i 30.909 sekundi, čime je “oduvao” prethodni rekord Porschea Taycana iz avgusta 2019. godine od 7:42:3 minuta.

Pored staze se, tokom postavljanja rekorda našao jutjuber Touristen Niko koji je sve i snimio.

Zadovoljni Ilon Mask je najavio dalje unaprijeđivanje sportskih performansi, tako što će nadogradnja u vidu “Track Pack” softverskog trkačkog paketa postati dostupna za nekoliko nedjelja. A mogu se očekivati i druge modifikacije u vidu jačih kočnica od ugljeničnih vlakana, trkačkih guma, aerodinamičkih dodataka.

2

avatar
1000
1
1
0
 
2
GeraltNEPISMENI
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
NEPISMENI
Gost
NEPISMENI

kakva je to brzina pet ipo kilometara za sedam ipo minuta to je nekih pedeset kilometara na sat toliko može i poni motor

Geralt
Gost
Geralt

21 kilometar za 7 ipo minuta.

Send this to a friend