Automobili VOZAČ KONZUMIRAO DROGU

Teslin Model 3 uništen u sudaru, baterije uletjele u kuću i uzrokovale požar

Saobraćajna nesreća koja se dogodila u Corvaillsu u Oregonu, a u kojoj je učestvovao Teslin Model 3, imala je višestruke posljedice, ali srećom bez povrijeđenih osoba.

Teslin Model 3 se u trenutku nesreće kretao brzinom do 160 km/h, a automobilom je upravljao vozač koji je bio pod uticajem droge. Izgubio je kontrolu nad vozilom te sletio s ceste i udario u stub električne mreže. Od siline udara automobil se gotovo prepolovio.

Fotografije s mjesta nesreće pokazuju da su djelovi automobila, uključujući baterije, bili razbacani u njegovoj okolini.

Baterija Modela 3 je sastavljena od nekoliko hiljada cilindričnih baterijskih ćelija, a sudar je bio toliko silovit da su baterije poletjele u vazduh i završile na dva obližnja imanja.

Jedna se našla na krevetu u jednoj kući te je izazvala požar, dok je druga završila u krilu lokalnog stanovnika. Takođe, točak je udario u obližnji kompleks apartmana te je uništio vodovodne cijevi u zidu uzrokujući poplavu.

Policija je pokušala prikupiti sve baterijske ćelije koje mogu ostati vruće i 24 sata, a takođe otpustiti toksična isparenja i supstance.

Vozač je otpužen po nekoliko tačaka.

2

avatar
1000
1
1
0
 
2
NK gradComi
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Comi
Gost
Comi

Prezivio covjek, ovo ce prije bit dobra reklama za Teslu, nego losa

NK grad
Gost
NK grad

A sto je baterija zamalo pobila druge ljude.

Send this to a friend