Automobili

Volkswagen sprema još jeftiniji model na struju

Bazični električni Volkswagen trebalo bi da bude predstavljen u konceptnoj formi na Sajmu automobila u Frankfurtu, u septembru.

Tek što je počeo da prima narudžbine za kompaktni električni model ID.3, njemački proizvođač najavio je da je u planu i jeftiniji automobil na struju, koji bi koštao ispod 20.000 eura.

Za razliku od modela ID.3, koji je po dimenzijama ekvivalent Golfu, ovaj automobil će biti za broj manji, u klasi Volkswagena Polo.

Spekuliše se da bi najjeftniji Volkswagen na struju imao oznaku ID.1, s obzirom da je naziv ID.2 najvjerovatnije rezervisan za budući kompaktni električni SUV.

Kako navodi Autocar, ID.1 će biti prikazan u konceptnoj verziji na frankfurtskom auto-salonu u septembru, a za sada nije poznato kada će Volkswagen lansirati produkcijski model.

Podsjećamo, VW je u srijedu zvanično imenovao svoj prvi potpuno električni model iz ID porodice koji je dobio oznaku ID.3.

Ovaj model koji se može porediti sa Golfom po izgledu i veličini, biće ulazni u EV segmentu i koštaće manje od 30.000 eura u Njemačkoj.

Biće to prvi serijski automobil koji će VW grupa lansirati na novoj MEB mehaničkoj platformi a prvo će se pojaviti u posebnoj seriji pod nazivom “First edition” čija će cijena biti ispod 40.000 eura.

Ostavite komentar prvi!

avatar
1000
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

Send this to a friend