Automobili

Volkswagen sprema još jeftiniji model na struju

Bazični električni Volkswagen trebalo bi da bude predstavljen u konceptnoj formi na Sajmu automobila u Frankfurtu, u septembru.

Tek što je počeo da prima narudžbine za kompaktni električni model ID.3, njemački proizvođač najavio je da je u planu i jeftiniji automobil na struju, koji bi koštao ispod 20.000 eura.

Za razliku od modela ID.3, koji je po dimenzijama ekvivalent Golfu, ovaj automobil će biti za broj manji, u klasi Volkswagena Polo.

Spekuliše se da bi najjeftniji Volkswagen na struju imao oznaku ID.1, s obzirom da je naziv ID.2 najvjerovatnije rezervisan za budući kompaktni električni SUV.

Kako navodi Autocar, ID.1 će biti prikazan u konceptnoj verziji na frankfurtskom auto-salonu u septembru, a za sada nije poznato kada će Volkswagen lansirati produkcijski model.

Podsjećamo, VW je u srijedu zvanično imenovao svoj prvi potpuno električni model iz ID porodice koji je dobio oznaku ID.3.

Ovaj model koji se može porediti sa Golfom po izgledu i veličini, biće ulazni u EV segmentu i koštaće manje od 30.000 eura u Njemačkoj.

Biće to prvi serijski automobil koji će VW grupa lansirati na novoj MEB mehaničkoj platformi a prvo će se pojaviti u posebnoj seriji pod nazivom “First edition” čija će cijena biti ispod 40.000 eura.

Send this to a friend