Automobili

Vozač gledao u mobilni, pa se zakucao u kolonu

Svakodnevno viđamo vozače koji koriste mobilni telefon tokom vožnje, nesvjesni da time dovode u opasnost sebe i druge učesnike u saobraćaju. Nadamo se da će neki od njih promijeniti svoje loše navike nakon što odgledaju ovaj video.

Sudeći po opisu videa osobe koja je snimak postavila na društvene mreže, radi se o tipičnom primjeru onoga što može da vam se dogodi kada ne pratite saobraćaj i ne gledate ispred sebe dok vozite. Vozače najčešće u tome ometa smartfon koji svojim brojnim funkcijama odvlači pažnju sa puta. Bilo da se radi o pisanju poruke, čitanju mejla ili nekoj drugoj aktivnosti – opasnost je ista.

U ovom slučaju vozač kamioneta nije na vrijeme primijetio kolonu ispred, pa je doslovno “počistio” automobil ispred sebe. Zatim ga je i gurnuo naprijed, pa je auto ostao zdrobljen između dva kamioneta.

Iako u mnogim savremenim modelima automobila u ovakvim slučajevima pomaže sistem automatskog kočenja i zaustavljanja, posebno u okviru adaptivnog tempomata, to ne znači da ove tehnologije postoje kako bi vozač u vožnji radio bilo šta drugo što nema veze sa upravljanjem.

Zato, još jednom upozoravamo da, bez obzira na potrebu i visinu kazne, nikada u vožnji ne koristite mobilne uređaje, tablete i sve ostalo što odvlači pažnju sa puta.

5

avatar
1000
5
0
0
 
5
RaulioPrčAaaaaavikiBob
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Raulio
Gost
Raulio

U svaki novi auto dođe ugrađen telefon ili tablet, ili oboje, međutim taj smiješ čačkat jer ga valjda mislima kontrolišeš.

Prč
Gost
Prč

Lijepo sto je ovaj stao da pomogne

Aaaaaa
Gost
Aaaaaa

Gedao je na crnogorskom ili je greška u kucanju ??

viki
Gost
viki

kod nas izreda voze autobus sa putnicima i čačkaju telefon

Bob
Gost
Bob

Gedao, gedao…

Send this to a friend