Automobili

Za električni Volkswagen stiglo 10.000 narudžbina u prva 24 sata

Novi Volkswagenov model na struju košta ispod 30.000 eura, a njemački proizvođač kupcima je najprije ponudio ograničenu seriju ID.3 1ST sa specijalnom opremom i cijenom ispod 40.000.

VW planira svega 30.000 primjeraka ove specijalne serije, a kako navode iz te kompanije, 10.000 potencijalnih kupaca već je rezervisalo svoj automobil – i to za samo 24 sata otkako je otvorena knjiga narudžbina.

Svi zainteresovani su iz Evrope, s obzirom da će ID.3 prvo biti dostupan na Starom kontinentu.

Inače, Volkswagen je – slično kao i Tesla prilikom predstavljanja Modela 3 prije nekoliko godina – ponudio budućim vlasnicima da rezervišu svoj primjerak tako što će uplatiti depozit od 1.000 eura, uz mogućnost refundiranja te sume ako se u međuvremenu predomisle.

Polaganjem depozita, kupci ostvaruju pravo na besplatnih 2.000 kWh električne energije u prvoj godini vlasništva, koje im poklanja Volkswagen.

Proizvodnja Volkswagena ID.3 1ST startuje krajem 2019, a prva vozila biće isporučena kupcima koji su ih rezervisali tek polovinom 2020. godine.

Prema tvrdnjama VW, ID.3 1STimaće autonomiju od 420 kilometara, između dva punjenja baterije, prema novim WLTP standardima. Osnovni model ID.3 će imati autonomiju od 330 km, a verzija sa najvećom baterijom će moći da pređe 550 km.

Za pola sata punjenja najmanja baterija će imati dovoljno energije za 260 km.

4

avatar
1000
3
1
0
 
4
MarkoKalamburatorfreemanEksplicitno
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Kalamburator
Gost
Kalamburator

Na kraj ce morat opet da cekaju cekas da se baterija napuni pa ce morat benzinca da upale jer ,generalno to auto ce morat da bude ugaseno bar uru ili dvije dok se ne napuni a ti vidi sto ces,neznam sto ce mi ova prica

Marko
Gost
Marko

Prijatelju, to je budućnost, u stvari sadašnjost, tako da za 5 godina možeš zaboraviti na benzince, dizelase…

freeman
Gost
freeman

Zasto elektricni automobili kostaju mnogo skuplje od konvencionalnih, ako in je motor toliko prostiji?. Zbog baterije? Koja je cijena baterije I od cijene konvencionalnog oduzmite motor I dodajte bateriju u el motor….nema sanse da toliko kosta.

Eksplicitno
Gost
Eksplicitno

Oce li moci na bilo koju uticnicu da se pune baterije ?

Send this to a friend