Motori

Budućnost Ducatija je KTM?

I dalje je neizvjesna budućnost popularnog italijanskog proizvođača motora u vlasništvu Volkswagen Grupe, kompanije Ducati.

Njemci odavno ne kriju namjeru da prodaju Ducati, ali su se u međuvremenu u Audiju, koji preko Lamborghinija polaže pravo na ovog proizvođača predomislili.

“Ducati je savršena dopuna naše premijum filozofije u svijetu motocikala. Možete biti sigurni da Ducati pripada Audijevoj porodici”, rekao je tada prvi čovjek Audija Rupert Štadler.

Mešutim, Štadler je u međuvremenu završio u zatvoru zbog umiješanosti u VW aferu “Dizelgejt”, a godinu dana kasnije Ducati je opet na tržištu.

Kako prenose pojedini mediji, interesovanje za kupovinu Ducatija istakao je austrijski proizvođač KTM čiji je suvlasnik indijska kompanija Bajaj Auto.

Izvršni direktor KTM-a Štefan Peirer je priznao dječačku zaluđenost i emotivnu povezanost s Ducatijem, te da se svojevremeno poigravao s idejom o spajanju Ducatija i KTM.

“Ducati je Ferrari motociklističke industrije”, istakao je Peirer koji je 1992. preuzeo KTM i povećao proizvodnju sa 6.000 na 250.000 jedinica godišnje.

KTM je prije pet godina od BMW preuzeo Husqvarnu i nastavio uspješno poslovanje i sa švedskim proizvođačem motocikala.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Hello
Gost
Hello

Pa poslije pricaju ne valja KTM. On ih sve drzi.

iceman
Gost
iceman

odje se ne zna cije je sto…

Mima
Gost
Mima

Onda servisera za kuma!!! Ili za suvozača.

Amakse
Gost
Amakse

Tuga! Onda ce na servis svakih 1000km. Cus KTM, a makseeeeeeee druze

Send this to a friend