Motori

Pogledajte električni skuter Harley-Davidson

​Najavljujući konačnu cijenu za svoj prvi potpuno električni motocikl, LiveWire, Harley-Davidson je takođe predstavio dva koncepta: električni bicikl za planinske uslove i električni skuter.

Koncepti su izgledali prilično dobro na slikama, ali prošle sedmice Harley-Davidson je izbacio nekoliko radnih verzija prototipa u Aspenu, Colorado tokom Zimskih X igara i dozvolio nekima da ih isprobaju.

Bicikl izgleda zabavno, ali ništa manje zabavno od električnih bicikala. Jača spoljašnjost će pomoći da se razlikuje od doslovno stotine drugih koji su već dostupni, a prepoznatljivo ime Harley-Davidson moglo bi da pomogne kompaniji da zagrize veći dio tržišta u odnosu na druge, ako bude zapravo izašao sa ovim konceptom kao komercijalnim proizvodom.

S druge strane skuter izgleda veoma interesantno! Vrlo podsjeća na električne mopede koje Lithium Cycles proizvodi već nekoliko godina, ali sa vrstom uglađenosti završnog proizvoda koju može postići velika kompanija s mnogo resursa (barem na press fotografijama – prototip koji je Harley-Davidson pokazao na Aspenu je mnogo opasniji, sa izloženim žicama i neprilagođenim materijalima).

Ljubitelji Harley-Davidson motora sa nestrpljenjem iščekuju da kompanija konačno realizuje svoj dugogodišnji projekt električnih motocikala sa LiveWire-om, međutim, nisu previše radosni zbog cijene od skoro 30.000 dolara!

S druge strane, ovaj skuter bi bio daleko pristupačniji. Takođe bi bilo mnogo pristupačnije rješenje od običnog motorcikla! Skuteri svih oblika i veličina ulaze u transportnu infrastrukturu gradova širom svijeta i nešto slično konceptu Harley-Davidsona moglo bi da postane popularno ukoliko kompanija odluči da nastavi projekat.

Send this to a friend