Motori

Pogledajte električni skuter Harley-Davidson

​Najavljujući konačnu cijenu za svoj prvi potpuno električni motocikl, LiveWire, Harley-Davidson je takođe predstavio dva koncepta: električni bicikl za planinske uslove i električni skuter.

Koncepti su izgledali prilično dobro na slikama, ali prošle sedmice Harley-Davidson je izbacio nekoliko radnih verzija prototipa u Aspenu, Colorado tokom Zimskih X igara i dozvolio nekima da ih isprobaju.

Bicikl izgleda zabavno, ali ništa manje zabavno od električnih bicikala. Jača spoljašnjost će pomoći da se razlikuje od doslovno stotine drugih koji su već dostupni, a prepoznatljivo ime Harley-Davidson moglo bi da pomogne kompaniji da zagrize veći dio tržišta u odnosu na druge, ako bude zapravo izašao sa ovim konceptom kao komercijalnim proizvodom.

S druge strane skuter izgleda veoma interesantno! Vrlo podsjeća na električne mopede koje Lithium Cycles proizvodi već nekoliko godina, ali sa vrstom uglađenosti završnog proizvoda koju može postići velika kompanija s mnogo resursa (barem na press fotografijama – prototip koji je Harley-Davidson pokazao na Aspenu je mnogo opasniji, sa izloženim žicama i neprilagođenim materijalima).

Ljubitelji Harley-Davidson motora sa nestrpljenjem iščekuju da kompanija konačno realizuje svoj dugogodišnji projekt električnih motocikala sa LiveWire-om, međutim, nisu previše radosni zbog cijene od skoro 30.000 dolara!

S druge strane, ovaj skuter bi bio daleko pristupačniji. Takođe bi bilo mnogo pristupačnije rješenje od običnog motorcikla! Skuteri svih oblika i veličina ulaze u transportnu infrastrukturu gradova širom svijeta i nešto slično konceptu Harley-Davidsona moglo bi da postane popularno ukoliko kompanija odluči da nastavi projekat.

Ostavite komentar prvi!

avatar
1000
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

Send this to a friend