Motori

Ovo je najskuplji motor na svijetu

Luksuzni švajcarski proizvođač satova i nakita, Bucherer, udružio se sa tvorcima motora po mjeri, Bundnerbike, kako bi kreirali unikatni čoper, za koji kompanija tvrdi da je najskuplji motor na svijetu.

Procijenjen na 1.8 miliona švajcarskih franaka, odnosno 1.79 miliona dolara, ovaj unikatni motor baziran je na Harley-Davidson Softail Slim S.

Ipak, Bundnerbike kompanija u potpunosti ga je transformisala u čoper sa tvrdim repom i gipkim prednjim krajem. Ovaj motor dobio je nevjerovatno privlačnu plavu boju, za čije nanošenje je morala biti korišena specijalna tehnika, prenosi luxlife.rs.

Zapravo, ovaj motor je prvo obojen u srebrno, da bi nakon toga šest slojeva plave boje, nanjeto metodom koja mora ostati tajna.

Unikatni motor je potom dekorisan sa 360 dijamanata, zajedno sa pozlaćenim zavrtnjima koji su integrisani u rezervoar, koji sadrži unikatni Bucherer časovnik sa elementima motora na svom brojčaniku.

Rezervoar takođe sadrži i veliki Dizzler dijamantski prsten koji je deo Bucherer Fine Jewelry kolekcije, zajedno sa šest Heaven solitaire prstenja, sa 5.40-karatnim dijamantima.

Bundnerbike je na ovom motoru radio godinu dana, što na dizajnu što na samoj proizvodnji. Tim od osam zaposlenih iz oba brenda uložio je više od 2500 radnih sati kako bi zajedno kompletirali ovaj nesvakidašnji projekat.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
AMON
Gost
AMON

uzas…

Niko i ništa
Gost
Niko i ništa

Ovo može voljeti samo onaj koji je o motorima učio od babe dok mu je za klavirom pevala o njima. Sramota. Ali neko će i to voziti.

Send this to a friend