Motori

Stižu i motori bez vozača

Kad govorimo o autonomnim vozilima, najčešće mislimo na automobile i kamione. No, u AB Dynamicsu taj su pojam proširili i na motore. Uzeli su BMW C1, opremili ga gomilom senzora i AB-ovim softverom za autonomna vozila i pustili na put. Na zatvoren put, namijenjen testiranju, da budemo precizni.

U svim testiranjima njihov autonomni BMW C1 svoj posao je odradio besprijekorno, javlja Zimo.co. U AB Dynamicsu su uvjereni kako će njihov softver i cijeli sistem senzora koji bilo koji motor pretvaraju u autonomni motor, biti od velike pomoći u testiranju autonomnih automobila i drugih vozila.

Naime, kako bi se vozila mogla “snaći” u kompleksnim scenarijima koji se mogu dogoditi na putu, u cijelu jednačinu treba uvrstiti i vozače motora. Autonomni motor, za koji nije potreban vozač, olakšao bi izvođenje takvih scenarija.

To ne znači da će ljubitelji motora u budućnosti užitak vožnje prepustiti samom motoru, već da će inženjeri koji rade na razvoju autonomnih vozila lakše predvidjeti sve situacije u kojima bi se autonomno vozilo moglo naći, pa i onu u kojoj vozači iskorištavaju opreznost autonomnog vozila. Kako jedno takvo testiranje izgleda, pogledajte u video snimku.

1 Komentar na "Stižu i motori bez vozača"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend