Motori

Vespa Primavera 50 slavi pola vijeka postojanja

Najpopularniji skuter na svijetu, popularna Vespa, u Primavera izdanju slavi pola vijeka svog postojanja.

Davne 1968. godine, u vremenima revolucije „na dva točka”, kompanija Piaggio predstavila je gradski dvotočkaš koji je izmijenio transport u gradovime Evrope. Pet decenija kasnije Vespa Primavera osim praktičnosti u gužvama vlasnicima pruža priliku i da pokažu svoj jedinstveni stil.

U najnovijem izdanju, Primavera 50 nastavlja da promoviše sportsku eleganciju koja se njeguje decenijama.

Vanvremenska silueta je tradicionalno zadržala isti “kurs”, jer su izmjene veoma diskretne. U skladu sa retro modom, Vespa Primavera igra na nostalgične nijanse poput plave Armonia boje, dok su točkovi u dobro pozatoj dimenziji od 12 cola.

Sa tehničke strane, Primavera 50 je dostupna u tri verzije – početna zapremina od 49 ccm prilagođena je najmlađim vozačima, dok će urbani “bajkeri” imati na raspolaganju 125 i 150 “kubika”.

Kao pravu poslasticu, Piaggio je u sklopu jubileja predstavio i model Primavera eS koji je premijerno opremljen najsavremenijim digitalnim TFT ekranom od 4,3 inča.

Gradskim avanturistima italijanska kompanija namijenila je ediciju Primavera Touring koja će na bulevarima biti prepoznatljiva po hromiranim detaljima i postolju za kofer.

Osim estetike, inženjeri sa Apenina su unaprijedili i autonomiju pa će verzija od 125 “kubika” imati radijus od 364 kilometra.

Po starom, dobrom običaju dizajneri su iskustvo vožnje podigli na viši nivo i nizom aksesoara koji će svaki provedeni trenutak na modelu Primavera učiniti posebnim. Vjerovatno, bar još narednih 50 godina!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

Send this to a friend