Motori

VIDEO: Ovo je motocikl koji se ne prevrće!

17280574257fe1ed4ed015447921835_v4_big.jpg

Pored toga što je oblikovan kao za potrebe snimanja nekog SF filma, ovaj dvotočkaš uvodi i neke značajne novine na polju bezbjednosti.

Kako BMW tvrdi, vozač ovog motocikla neće morati da nosi zaštitnu kacigu i specijalno zaštitno odijelo, jer je vozilo opremljeno takozvanim Self-Balancing mehanizmom koji spriječava prevrtanje. Ova tehnologija obezbjeđuje stabilnost motocikla kako u vožnji, tako i prilikom zaustavljanja i mirovanja. 

Zahvaljujući automatskom balansu, čak i vozači početnici neće moći da prevrnu motor, kažu u BMW-u. Osim okretanja ka budućnosti, BMW Motorrad se prilikom dizajniranja motocikla Vision Next 100 osvrnuo i na svoju prošlost, pa tako ram koji ima trouglasti oblik predstavlja posvetu modelu R32 iz 1923. godine.

Pogonski sistem, čije specifikacije proizvođač za sada nije otkrio, takođe je oblikovan po ugledu na klasičan BMW “bokser” motor. Međutim, takva je samo njegova spoljašnjost – unutra se ipak krije ekološki prihvatljiviji električni agregat.

Kako je u pitanju futuristički projekat, BMW je vozača opremio specijalnim vizirom (po ugledu na Google naočare), pomoću koga se ostvaruje povezanost sa bord kompjuterom i motociklom i, kao na “head-up” displeju, projektuju informacije bitne za vožnju.

Takođe, klasično motociklističko odijelo zamjenjeno je specijalnom odjećom, koja po potrebi grije ili hladi vozača, dok okovratnik pruža podršku i udobnost vratnom dijelu kičme u vožnji.

Pogledajte video:

Tags
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Kolega iz Dnevnih
Gost
Kolega iz Dnevnih

CdM Danas nista nije radio 🙂
CdM Danas nista nije radio 🙂

Send this to a friend