Auto - Moto Automobili

Novi Fors Focus RS stiže za dvije godine, imaće više od 400 ks

Foto. Ford

Proizvodnja aktuelne generacije Ford Focus RS-a završena je juče,  ali, kako stvari stoje, na nasljednika nećemo čekati dugo. Britanski Autocar piše da nova generacija ovog popularnog hot hatch modela dolazi 2020.

Focus RS 2020 će navodno zadržati 2.3 litarski 4-cilindraš koji će biti dodatno tjuniran, ali to nije jedini boost koji će novi model dobiti. U ovaj model će biti implementiran blago-hibridni 48V-ni sistem, a kombinovana snaga bi trebalo da iznosi preko 400 ks i 576 Nm maksimalnog obrtnog momenta. Navodno će jedino biti dostupan automatski mjenjač sa duplim kvačilom.

Hibridni sistem bi trebao da donese još određenih prednosti, pošto se navodi da inženjeri Forda integrišu sistem koji će omogućiti da obrtni moment bude dostupan i u sekvencama prilikom promjene brzine.

Novi Focus će inače biti oko 50 kg lakši od aktuelnog, ali zbog integracije hibridnog sistema ta razlika neće biti velika.

Ukoliko se ove informacije pokažu kao tačne, Focus RS bi trebao imati slične specifikacije kao Mercedes A45 nove generacije.

Treba reći i da novi Ford Focus debituje 10. aprila i da će se u Evropi naći u prodaji prije kraja tekuće godine.

Send this to a friend