Auto - Moto

Šta treba da znam ako krećem na put po snijegu?

Ukoliko polazite automobilom na put po snijegu, obavezno se informišite se o stanju na putnom pravcu kojim ćete se kretati, ali uvijek računajte i na mogućnost da se situacija u međuvremenu izmijeni i pogorša.

Na putu kojim se krećete može doći do udesa, pa da saobraćaj neko vrijeme bude obustavljen. Takođe, mogući su zastoji zbog pogoršanih vremenskih uslova, sniježnih nanosa i smetova

Budite spremni na to da ćete u automobilu možda provesti više vremena nego što ste planirali – napunite rezervoar do vrha, kako biste imali dovoljno goriva za rad motora u mestu i grojanje u slučaju zastoja. Isto važi i za vaš mobilni telefon – napunite bateriju do kraja uoči polaska na put.

Ponesite i dovoljno vode za piće i nešto hrane za svaki slučaj, a nije na odmet da imate i ćebe u vozilu. Ako vas čeka duža vožnja, pobrinite se da imate dovoljno tečnosti za vjetrobranska stakla – što u rezervoaru, što u rezervi u prtljažniku.

Podrazumijeva se po snijegu nećete krenuti na put bez odgovarajuće zimske opreme – pije svega zimskih guma.

Neposredno prije polaska na put, računajte i na to da iz kuće morate izaći barem 15 minuta ranije nego što biste izašli kada nema snijega i mraza, s obzirom da treba očistiti snijeg sa i oko parkiranog voziala, ukoliko nemate garažu. Dobra organizacija i hladna glava ključni su tokom vožnje, naročito u ovakvim uslovima saobraćaja.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Aco
Gost
Aco

Ponesite i kljuc od kola.

Ćita banana
Gost
Ćita banana

Trebas da znas da vozis ako ne znas ne kreci!

Send this to a friend