Društvo

Abdić: Gradiće se pješački most u Staroj Varoši, biće simbol moderne Podgorice

Sekretar odbora DPS-a Glavnog grada i član Glavnog odbora DPS-a, Nermin Abdić, najavio je izgradnju pješačkog mosta koji će povezati Staru Varoš sa dijelom Nove Varoši, odnosno ispod platoa Sportskog centra Morača, čime će, kako je kazao, Stara Varoš u potpunosti biti vraćena onamo gdje joj je i mjesto – da bude srce i da bude simbol moderne Podgorice.

“Kao što vam je poznato, srce jednog grada čini Stara varoš, a srce Podgorice jeste stara podgorička varoš koja njeguje sve one prave, iskrene vrijednosti koje se baštine vjekovima na ovim prostorima, a to su multietničnost, multikonfesionalnost i jedan skladan odnos svih vjera i nacija u našoj Staroj Varoši”, rekao je Abdić.

Kako je naglasio, zahvaljujući mudroj politici koju je DPS vodio i ravnomjernom razvoju grada, imali su priliku da sa zadovoljstvom otvore rekonstruisani Trg Bećir bega Osmanagića. Takođe, rekonstruisanu Sat kulu, kao simbol glavnog grada i Stare Varoši.

“Zatim smo obnovili i rekonstruisali u potpunosti kuću Rista Stijovića, gdje je sada stalna vajarska postava i time smo obogatili kulturnu ponudu glavnog grada.

Takođe smo sa kaldrmom popločali u duhu Stare Varoši i Ulicu Braće Zlatičanina i na taj način pokušavamo vratiti duh stare podgoričke varoši. Ono što nas čeka u narednom periodu jeste po principu kaldrme, popločavanja, što krasi Staru Varoš, jesu i četiri ulice. To su Ulica Sava Lubarde, Ulica Gojka Radonjića, Predgrad ulica i Ulica Keše Đurovića”, podsjetio je Abdić.

 

14

avatar
1000
11
3
0
 
12
BožidarCetinjaninPGJa.FormiaPredloge dajem
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Božidar
Gost
Božidar

Moderne Podgorice ma dajte ne nasmijavajte narod nije im do smjeha.

CetinjaninPG
Gost
CetinjaninPG

može i jedan heliodrom na Drač

Formia
Gost
Formia

Ulica Brace Zlaticana je svijetli primjer kako bi trebala stara varos da se obnavlja i da se uredjenjem infrastrukture da motiv vlasnicima starih kuca da sih obnave. Ne mora daleko da se ide da se vidi kako izgleda slicna stara urbana sredina kada se uredi, samo podjite to Skadra pa ce vam biti jasno. Podgorica jeste stara varos, a staroj… Više »

Predloge dajem
Gost
Predloge dajem

Valjalo bi i napraviti setaliste sa rasvjetom obalom Morace od pjesackog mosta u Zagoricu pa do Krivog mosta put Delte obalom Morace. Nije zahvalan teren za ovo ali vrijedi poceti sa ovom izgradnjom.

Predloge dajem
Gost
Predloge dajem

Odlicno, jos jedan bi valjao u ovu svrhu od Stare varosi do iza spomenika Kralju Nikoli put Skupstine preko Ribnice. Da procirkulise narod sa svih strana iz Stare Varosi.

Tokyo
Gost
Tokyo

A dje da stavite moderni izgled u STARU VAROS koja je simbol stare Podgorice. Znam da vama koji ste iz sume ne znaci nista stara Podgorica ali ljudi batalite. Eto vam City kvart pa tamo pravite moderne mostove sa zgrade na zgradu…

Cxx
Gost
Cxx

A sto on prica o mostu kad mu nije struka?
Smijesno

Formia
Gost
Formia

Ne prica o mostu vec o obnavljanju podgoricke stare varosi. Prica jer zna kolko je zapostavljena i oronula. Prica zato sto je dobro upoznat sa svim nevoljama kojima se nose stara varos, drac, kriva kishmahala…. Ali mozda ti ne razumijes o kojim djelovima grada pricam, mozda te srce boli za nevoljama kafedzija u city kvartu!

Pantelija
Gost
Pantelija

Ulica Predgrad ne postoji. Promijenili ste joj ime u Nemanjica. Vrcite stari naziv.

Nenad
Gost
Nenad

Kaze zahvaljujuci dps politici i ravnimjernom razvoju grada…sali li se ovaj

Nomad
Gost
Nomad

Ovo je očigledan primjer kako politika upropaštava zdravstvo.Čovjek se učlanio u DPS i odmah isplivao na vrh, postao direktor a i u stranci visoko kotira.Bolje bi bilo da država pomogne zdravstvo i da doktori budu radije u struci nego u politici.

Dgra
Gost
Dgra

Mugi je utro put tome.

Ja.
Gost
Ja.

Ne znam jel u dps al ovaj nema kome nije pomogao, evo meni koju nit zna nit poznaje. Nemojte nekoga odredjivati po tome za koju je partiju no vidjite jeli ucinjen, kakav je cork bili pomoga…. za mene moze bit i marsovac, ovo je super jedan lik.

Prijedlog
Gost
Prijedlog

Nije loša ideja. Ali taj pješački most napravite tako das bude i turistička atrakcija kakvih Podgorica nema dovoljno. Npr. gazište mosta neka bude od debelih providnih staklenih ploča, a strane mosta neka imaju umjetničke sadržaje. Možda i suvenirnicu i slično.

Send this to a friend