Društvo

Abdić o zloupotrebama: U Urgentni i zbog bola u koljenu

Nermin Abdic

Ljekari Urgentnog centra KCCG Crne Gore dnevno pregledaju između 250 i 300 pacijenata, od čeka je oko 10 odsto onih sa urgentnim tegobama, kazao je za TVCG direktor Urgentnog Nermin Abdić.

On navodi da je i dalje veliki broj zloupotreba resursa Urgentnog centra. Abdić apeluje na građane da budu strpljivi i ponavlja da je broj dnevnih pregleda i dalje veliki.

“Najbolji parametar toga koliko se zloupotrebljavaju resursi Urgentnog bloka pokazuje jučerašnji dan. Od 200 pacijenata koje smo juče primili samo je devet pacijenata hospitalizovano”, kazao je Abdić.

On je naveo da se slabo koriste resursi domova zdravlja i hitne pomoći.

“Urgentni centar KCCG je jedni u Evropi gdje se dolazi bez uputa, sa tegobama koje traju više mjeseci ili čak više godina. Imali smo preksinoć slučaj kada je kolega pregledao pacijenta koji je imao bol u koljenu koji traje tri godine. To ne može biti urgentan slučaj”, naveo je Abdić.

Brine ga, navodi Abdić, i nestrpljivost građana posebno onih čije tegobe nijesu urgentne.

“Prije 10-ak dana čitavo osoblje UCG se aktiviralo oko jednog mladog čovjeka koji je reanimiran i spašen. Mnogi to ne razumiju i sa nekim drugim tegobama smatraju da su prioritetni”, kazao je Abdić.

39 Komentara na "Abdić o zloupotrebama: U Urgentni i zbog bola u koljenu"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend