Društvo Povodom jubileja

Agencija za civilno vazduhoplovstvo donirala 10.000 eura fondaciji Budi human

Savjet Agencije za civilno vazduhoplovstvo povodom jubileja opredijelio je deset hiljada eura za Fondaciju Budi human, koja pomaže oboljeloj djeci. Kako su istakli, donirana sredstva biće ravnomjerno raspoređena za liječenje pet mališana.

Direktor Agencije Dragan Đurović istakao je da je u prvoj deceniji ona izgrađena u snažnu i kredibilnu vazduhoplovnu vlast.

Kako je dodao, rezultati Agencije priznati su od strane svih najvažnijih institucija i organizacija u Evropi i od Ujedinjenih nacija.

“Crna Gora je u vrhu zemalja po ispunjenosti međunarodnih ICAO standarda sigurnosti u civilnom vazduhoplovstvu, a takođe je u sistemu Jedna bezbjednosna kontrola, što znači da primjenjuje standarde jednake onim u državama članicama Evropske unije. Danas, nakon deset godina, imamo Agenciju čiji su kvalitet i rezultati priznati na evropskom i svjetskom nivou. To nije prizanje uspješnosti na ossnovu političkih kriterijuma, nego priznanje dobijeno na osnovu egzaktnih i mjerljivih rezultata i pokazatelja”, istakao je on.

Svečanosti su prisustvovali predsjednik Crne Gore Milo Đukanović, predsjednik Skupštine Ivan Brajović, predsjednica Vrhovnog suda Vesna Medenica, ministar saobraćaja i pomorstva Osman Nurković, kao i predstavnici lokalnih vlasti, Savjeta Agencije, vazduhoplovne industrije iz zemlje i regiona, privrede i javnog života.

Đurović se posebno zahvalio zaposlenima i Savjetu Agencije na posvećenosti i profesionalizmu, kao i predstavnicima izvršne vlasti koji su podržavali Agenciju od osnivanja do danas.

“Zahvaljujući svima vama, sada imamo jaku instituciju koja neselektivno i sa autoritetom primjenjuje zakon i međunarodne standarde. Znajte, da kada ulazite na crnogorske aerodrome ili se ukrcavate u domaći ili strani avion, da ima neko ko brine da svi ti subjekti dosljedno poštuju procedure i pravila, kako bi vaš let bio siguran i bezbjedan, jer je sigurnost misija Agencije za civilno vazduhoplovstvo”, poručio je Đurović.

Video poruku povodom deset godina rada Agencije za civilno vazduhoplovstvo poslao je iz Brisela i generalni direktor EUROCONTROL-a, druge najznačajnije evropske vazduhoplovne institucije, Eamonn Brennan, istakavši da je crnogorska Agencija jedna od najefikasnijih na Balkanu i čestitao Crnoj Gori na dobro odrađenom poslu.

Povodom jubileja, uručene su zahvalnice za dugogodišnju izuzetnu saradnju i podršku za razvoj Agencije u prvih deset godina vazduhoplovnim vlastima Srbije, Hrvatske i Francuske.

5

avatar
1000
4
1
0
 
5
Preko MoračegostAvioflyPrc CGdelboj
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Preko Morače
Gost
Preko Morače

Svakako treba pozdraviti ovakav humani potez koji se odnosi na liječenje djece. Ali,da iskoristim da primijetim da je njihov rejting u Evropi i svijetu veoma visok , što sve treba da nas raduje jer u avijaciji ne smije biti improvizacije.

gost
Gost
gost

Svaka cast! Imaju i drugi, pa ne daju. Ovi su se makar sjetili, svakako ih sve placamo.

Prc CG
Gost
Prc CG

Odakle im pare????

delboj
Gost
delboj

Nije Agencija nego gradjani. S obzirom da svi ovi nista ne privredjuju nego zive na grbaci gradjan i preduzetnika.

Aviofly
Gost
Aviofly

Vidiš da ne znaš .Agencija se ne finansira nijednog centa iz budžeta,dakle od novca građana ,nego iz Brisela. Prema tome,ne obmanjuj.

Send this to a friend