Društvo

Akcija Podijelimo, jer zajedno možemo više još danas i sjutra u Delti

Humanitarna akcija “Podijelimo, jer zajedno možemo više”, koja se održava u šoping molu Delta City u Podgorici, sjutra se završava, saopštilo je udruženje Roditelji.

Kako su istakli, njihovi i predstavnici volonterskog kluba Gimnazije „Slobodan Škerović“ će od 10 do 22 sata biti aktivni na pultu, u centralnom atrijumu šoping mola Delta City, koji je i ove godine partner u organizaciji događaja.

“U toku akcije, Udruženje zajedno sa građanima i kompanijama pomaže roditeljima iz socijalno ugroženih porodica da pripreme djecu za novu školsku godinu. U toku cijele sedmice, u centralnom atrijumu tržnog centra Delta City, je postavljena korpa za donacije u kojoj zainteresovani ostavljaju donacije – pribor, sveske, obuću”, navode u udruženju Roditelji.

Donacije se, naglašavaju, mogu donijeti i svakog dana u toku avgusta u prostorije Igračkoteke i Razvojnog centra u Podgorici.

”Na evidenciji Uduženja i među onima kojima pomažemo je više od 250 porodica i 600 djece koja žive na rubu egzistencije. Dio djece je uključen u naše programe podrške učenju i cijele godine vrijedno uče sa našim volonterima. Znamo koliko je njihovim roditeljima teško da ih opreme za školu, pa se i ove godine trudimo da im pomognemo i obezbijedimo sveske, torbe, pribor za školu, kao i toplu odjeću i obuću. Koliko mališana ćemo obradovati, zavisi od broja firmi i pojedinaca koji se uključe u akciju, pa ih zato pozivamo da podrže i pomognu da što veći broj djece spreman krene u novu školsku godinu”, kazala je Tanja Ćirović iz Udruženja Roditelji.

Ž.N.

Ostavite komentar prvi!

avatar
1000

Send this to a friend