Društvo

Akcija u Sutomoru, za pet sati iz mora izvadili pola tone otpada

foto: Bar info

Aktivisti NVO “Novo i ljepše Sutomore”, u saradnji sa Upravom pomorske sigurnosti Bar (UPS), danas su počeli akciju čišćenja podmorja plaže “Centar” u Sutomoru, od restorana “Izvor” do ponte Golog Brda.

Čišćenje morskog dna je trajalo pet sati, a izvađeno je pola tone gabaritnog otpada (gume, željezne konstrukcije, limenke i razna plastika).

Akciju je koordinisao Nikola Bošković, član glavnog odbora NVO “Novo i ljepše Sutomore” i profesionalni ronilac-spasilac zaposlen u Upravi za pomorsku sigurnost, koja je za ovu priliku ustupila svoja plovila.

foto: Bar info

“Zahvaljujemo se direktoru Uprave pomorske sigurnosti Safetu Kočanu i načelniku Žarku Lukšiću na podršci i saradnji, koja ima za cilj uljepšavanje i očuvanje životne sredine, kao i podizanje svijesti građana o očuvanju prirodnih resursa kojima smo okruženi i koje koristimo za opštu egzistenciju”, kazali su iz NVO “Novo i ljepše Sutomore”.

Sljedeća akcija uređenja dijela sutomorske plaže održaće se 15. septembra, na Internacionalni dan čišćenja kopnenog i vodenog prostora.
“Kopneni dio podrazumijeva čišćenje prostora rta Ratac, a vodeni prostor – sutomorska plaža. U akciji će učestvovati ‘Zero Weist Montenegro’ koji su nosioci projekta, a kojima se priključuje NVO ‘OCTO- Čisto more’, Uprava pomorske sigurnosti Bar, NVO ‘Green Home’ i naša NVO”, najavili su iz organizacije ‘Novo i ljepše Sutomore’ i pozvali sve zainteresovane građani da im se pridruže i učestvuju u narednoj akciji.

3 Komentara na "Akcija u Sutomoru, za pet sati iz mora izvadili pola tone otpada"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend