Društvo

Aktivizmom za bolju životnu sredinu

NVO Green Home je juče organizovala javnu tribinu na temu  “Aktivizmom za bolju životnu sredinu” u sklopu projekta “Aktivni mladi za bolju životnu sredinu”.

Na tribini su upoznali mlade sa važnostima i mogućnostima volontiranja. Takođe, predstavili su i Ekološki klub mladih Green Home.

“Kroz tribinu predstavili smo mladima ono što kroz projekat i Ekološki klub želimo da postignemo. Tokom tribine sprovedena je anketa na osnovu koje smo članove ekološkog kluba podijelili u tri sekcije: aktivističku sekciju, edukativnu sekciju i kreativnu sekciju. Realizovali smo i radionicu na kojoj su članovi Ekološkog kluba predstavili svoje viđenje problema u životnoj sredini, i kroz dijalog zajedno pronašli potencijalna rješenja”, kazali su iz ove NVO.

Članovi Ekološkog kluba su prepoznali brojne probleme u životnoj sredini, neki od njih su: nelegalno odlaganje odpada, zagađenje rijeka, smanjenje zelenih površina, požari, zagađenje vazduha.

Nelegalno odlaganje odpada i smanjenje zelenih površina su problem koje su sve tri grupe prepoznale kao važne.

“Neke od aktivnosti koje ćemo zajedno sa članovima kluba sprovesti su: akcije sadnje, akcije čišćenja, crtanje murala i grafita sa ekološkim motivima, izrada info grafika, web banera, kratkih video formi”, najavljuju iz ove organizacije.

Tribini su prisustvovali predstavnici Ministarsva sporta, ADP ZID-a, Unije srednjoškolaca Crne Gore, kao i NVO Crnogorsko Društvo Studenata Biologije u saradnji sa predstavnicima fakulteta.

Takođe, ovom tribinom obilježen je dan planete Zemlje, koji se proslavlja 22. aprila.

B.M.

Send this to a friend