Društvo

Alfa centar uručio volontersku nagradu Aleksandar Šime Dedović

U sali Gradske kuće u Nikšiću, uz poštovanje epidemijskih mjera, juče je dodijeljena volonterska nagrada „Aleksandar Šime Dedović“. Nagradu su dobili volonterka Angela Jovović, u kategoriji pojedinaca, dok je u drugoj kategoriji nagrada dodjeljena Centru za afirmaciju RE populacije – CAREP. Nagrade se dodjeljuju po treći put, a pored pomenutih, dodijeljena su i četiri specijalna priznanja za doprinos razvoju i promociji volonterizma u Nikšiću i to: Eko bontonu, Eko patriotizmu, Vatrogasnoj jedinici Nikšić i Radisavu Rašu Jarediću. Tokom trajanja konkursa pristiglo je 12 nominacija.

Alfa centar uručio volontersku nagradu Aleksandar Šime Dedović
Alfa centar uručio volontersku nagradu Aleksandar Šime Dedović

“ALFA Centar je po treći put raspisao konkurs za dodjelu volonterske nagrade pod nazivom „Aleksandar Šime Dedović“. Bile su dvije kategorije – nagrada za volontera/volonterku godine, dok je druga kategorija nagrada za volonterizam. O nominacijama odlučivao je četvoročlani žiri sastavljen od predstavnika lokalne samouprave, medija i nevladinog sektora – Svetozar Bajović, Svetlana Mandić, dr Radovan Raco Mijanović i predstavnik ALFA Centra kojima se ovim putem zahvaljujemo na izdvojenom vremenu i uloženom trudu. Nagrade je uručio izvršni direktor ALFA Centra – Miloš Perović. Nagrada nosi ime Aleksandar Šime Dedović, ime osnivača ALFA Centra koje jeste sinonim za humanost i solidarnost”, kazala je Marina Došen, koordinatorka omladinskih programa u ALFA Centru.

Angela Jovović, volonterka, istakla je veliko zadovoljstvo i zahvalnost zbog dobijene nagrade.

Foto- Angela Jovović

Foto – CAREP”Iskreno, veoma sam zahvalna što je moj trud i rad za zajednicu prepoznat. Posebno mi je drago što ova nagrada nosi ime Aleksandra Šima Dedovića. Volontiram u Volonterskom klubu ALFA Centra i INFO POINT-u. Poručila bih svima da pomažu drugima pogotovo u ovakvim vremenima. Ova nagrada nije samo moja, već svih članova Volonterskog kluba ALFA Centra“, rekla je Jovović.

Nardi Ahmetović je primio priznanje u ime Centra za afirmaciju RE populacije – CAREP. Ova organizacija je prepoznata u zajednici po brojnim volonterskim akcijama.

“Za mene i za nas kao organizaciju ova nagrada znači mnogo. Hvala svima u ime volontera CAREP-a. Volonterizam je ono što nas sve čini jednom velikom porodicom koja djeluje u cilju dobrobiti zajednice. Takođe, hvala još jednom ALFA Centru i svim ljudima koji su u ovoj godini radili za dobrobit svih nas. Svi mi smo dobitnici i ovo je nagrada svih nas – ljudi koji istinski djeluju na terenu.“, istakao je Ahmetović, izvršni direktor Centra za afirmaciju RE populacije – CAREP.

Predstavnica četvoročlanog žirija, Svetlana Mandić, obratila se dobitnicima nagrada i priznanja, kao i široj javnosti, govoreći o značaju volontiranja u svakom društvu i vrijednostima koje iz njega proizilaze.

U programu su učestvovali Jovana Mušikić i Amir Šalja, mladi recitatori, koji su članovi Volonterskog kluba ALFA Centra.

Send this to a friend