Društvo

Ambasada Turske zainteresovana da pomogne projekat sanacije Kanli kule

Ambasadorka Turske u Crnoj Gori Songul Ozan kazala je tokom radne posjete Herceg Novom da je zaintersovana da pomogne projekat sanacije Kanli kule.

Rukovodstvo Opštine Herceg Novi poželjelo je dobrodošlicu ambasadorki Ozan, koja je istakla da je Herceg Novi jedan od najljepših u Crnoj Gori, a naša zemlja jedna od najljepših na svijetu.

Predsjednik opštine Stevan Katić je uputio ambasadorku u aktuelna dešavanja u gradu, kulturne događaje tokom cijele godine, kao i u ostvarenu saradnju Herceg Novog i grada Jedrene, čiji je orkestar učestvovao u programu 50. Praznika mimoze, a održano je i veče turske kulture. Ta saradnja rezultirala je gostovanjem Gradske muzike Herceg Novi i mažoretki na 9. Internacionalnom festivalu duvačkih orkestara u Jedrenu početkom marta.

“Obje strane saglasile su se da je to dobar primjer saradnje dva grada i država, koji bi trebalo i nastaviti”, navodi se u saopštenju.

Katić je podsjetio i na planove koji nisu u ingerenciji Opštine, a njihove realizacije su prijeko potrebne, kao što su izgradnja zaobilaznice i sanacija klizišta kod Kanli kule, jedne od najljepših ljetnjih pozornica na ovom dijelu Jadrana. Ukazao je i na trenutni socio-ekonomski status naših građana, prouzrokovan neuspješnim privatizacionim procesima, kako u Herceg Novom, tako i širom Crne Gore.

Kao fokus rada gradske vlasti, Katić je istakao uređenje infrastrukture i revitalizaciju objekata kulture.

Ambasadorka Ozan je istakla da je Herceg Novi atraktivna destinacija za turske turiste, te da su Crna Gora i Turska povezane istorijom i kulturom.

“To govori i činjenica da veliki broj onih koji danas rade i žive u Turskoj, porijeklo vode sa naših prostora”, ističe se u saopštenju.

Ona je izrazila zainteresovanost Ambasade Republike Turske da, u saradnji sa gradom i državom, nađe model da pomogne projekat sanacije Kanli kule i klizišta koje prijeti ovoj tvrđavi.

Ambasadorka je izrazila nadu da će u Herceg Novom dodatno povećati broj turskih investitora, te pozvala rukovodstvo Opštine da razmotri kandidovanje projekata u Turskoj agenciji za međunarodnu saradnju i koordinaciju (TIKA).

2

avatar
1000
2
0
0
 
2
MontenegroBudimo realni
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Montenegro
Gost
Montenegro

Pa da uprete da se nesto skine sa nje nakon restauracije. Kao sa Sahat kule

Budimo realni
Gost
Budimo realni

Нкад ми неће бит јасна потреба наших политичара и људи уопште да се жале и износе економске проблеме амбасадорима, предсједницима и градоначелницима других земаља. Јес нам лоше, јесте за то крива власт која се није мијењала 30 гоина али оборимо је на изборе па ајмо боље и паметније.

Send this to a friend