Društvo

Ambasador Hrvatske ugostio volontere Crvenog krsta

Ambasador Republike Hrvatske u Crnoj Gori, Veselko Grubišić, ugostio je danas volontere i zaposlene Crvenog krsta Crne Gore, koji su protekle sedmice boravili na području koje je pogođeno razornim zemljotresom.

U saopštenju se ističe, da pored pomoći koju je Crveni krst Crne Gore donirao Hrvatskom Crvenom križu u cilju zbrinjavanja ugroženih građana Petrinje, Crveni krst Crne Gore je kolegama u Hrvatskoj stavio na raspolaganje ljudske resurse i ustupio svoje volontere i zaposlene koji su od 16. do 24. februara pružali pomoć unesrećenim porodicama.

Tim Crvenog krsta Crne Gore koji broji šest članova, djelovao je na području Petrinje, Siska, Gline i Hrvatske Kostajnice, a svakodnevno su ugroženim porodicama i pojedincima pružali psiho-socijalnu podršku, distribuirali humanitarnu pomoć, pomagali kolegama na magacinu ali i organizaciono djelovali.

Anastasiju Jokić, Veselina Pajovića, Minu Popović, Kristinu Burzanović, Filipa Vukčevića i Marka Brnovića, ambasador Grubišić je dočekao uz veliku zahvalnost na pruženoj pomoći i dodao da mu je veoma drago da je Crveni krst Crne Gore uz materijalnu pomoć, poslao divne mlade ljude da pomognu unesrećenima u njegovoj zemlji.

Obraćajući se prije svega volonterima, on je i dodao: “Nadam se da ste imali prilike da kroz humanitarni rad i djelovanje na terenu, naučite mnogo toga novog i unaprijedite svoja znanja kako biste što adekvatnije pomogli onima kojima to nekad ponovo bude trebalo.” Ambasador je porazgovarao sa timom i o utiscima koje nose iz njegove rodne zemlje, kao i o emocijama izazvanim tragedijom koja je zadesila hrvatsko trusno područje.

Današnjem prijemu su prisustvovali generalna sekretarka Crvenog krsta Crne Gore, Jelena Dubak i koordinator programa za djelovanje u nesrećama Goran Petrušić.

Gospođa Dubak se zahvalila ambasadoru na lijepoj dobrodošlici i dodala: “Veliko nam je zadovoljstvo što smo imali priliku da pomognemo našim dragim susjedima u nevolji i da doprinesemo dijelom zbrinjavanju stanovništva koje je zadesio razorni zemljotres. Dodatno je zadovoljstvo što je tome umnogome doprinio tim naše organizacije, a koji čine dugogodišnji volonteri.”

“Ova saradnja je ostvarena na obostrano zadovoljstvo dva nacionalna društva Crvenog krsta, a posebno je koristila timu Crvenog krsta Crne Gore koji su imali priliku da unaprijede svoja znanja kroz rad na terenu direktno sa korisnicima”, piše u saopštenju.

Send this to a friend