Društvo

Amfilohije: Bolje spomenik Musoliniju nego Titu

Bolje da vlast u Crnoj Gori podigne spomenik Musoliniju, nego Titu, poručio je mitropolit crnogorsko primorski Amfilohije na centralnoj proslavi povodom stogodišnjice Podgoričke skupštine u hramu Hristovog vaskrsenja u Podgorici.

Proslavu organizuje Srpski nacionalni savjet Crne Gore.

Mada su odluke Podgoričke skupštine iz 1918. godine proglašene ništavnim, večeras se slavilo 100 godina od prevrata u Crnoj Gori, i time opet provocirala javnost.

<<<Podgorička skupština nelegalna, njom je izvršen državni prevrat<<<

Amfilohije je, kaže, zabrinut zbog ponašanja pojedinih političara.

“Ja ne mogu da ih prepoznam, naročito od 1991. pa na ovamo. Zna se da je Đukanović bio na Kosovu, sa Miloševićem, učestvovao u ratu oko Dubrovnika. Samo Crnogorci mogu da poništavaju odluke stare 100 godina. Potezati pitanja stara 100 godina i na njima graditi budućnost Crne Gore ja to ne razumije. Kakav je duh iza toga?! To je duh krvnih osveta, protiv kojih se borio Sveti Petar Cetinjski. Ja se u boga nadam da će ovaj tragični događaj u Skupštini pomoći da se vratimo izvornoj Crnoj Gori, kralju Nikoli”, kazao je, između ostalog Amfilohije.

Tvrdi da vlast gradi budućnost na bratoubilaštvu, pa ih je zamolio da to više ne čine.

“Nemojte da povampirujte mržnju i bratoubilaštvo”, poručio je Amfilohije.

Osvrnuo se i na najavljeno podizanje spomenika Titu, ističući da je bolje da vlast podigne spomenik Musoliniju.

“Manje je zaslužan za katastrofu Podgorice, od Josifa Broza. Ako hoće nekome da podižu spomenik, bolje Musoliniju, nego Josipu Brozu. Više je on zaslužan za bombardovanje Podgorice”, kazao je Amfilohije.

 

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
bodulski borej
Gost
bodulski borej

neka taj uzhit mussolinijem ovaj licemjerni velikosrbski guslar risto milevin izjavi u italiji i onda gleda kako ga mlate prolaznici prije negoli dodje talijanska policija i odvede u zasluzeni zatvor. ne treba uobce spominjati koliko mora biti zahvalan brozu da mu nije ‘ocistio’ i zatvorio hramove kao sto je mogao. konacno, milo i ‘vladika’ grigorije su se izpricali, jedan u… Više »

foteljši
Gost
foteljši

dostina ih je 3o god na funkcijama,…uaaa

lunarizam
Gost
lunarizam

koja mržnja…uh

Petar Petrovic
Gost
Petar Petrovic

Osvijestite se u svojoj nesvijesti ! Vase duse izgubljene MonteNATOnegrinske ce povratiti nasa jedina Svetosavska crkva i oprostiti vase voljne i nevoljne grijehe Postali ste ljudi bez imena ,jezika,pisma ,istorije u 21 vijeku

freeMNE
Gost
freeMNE

Davno bjese,kad su ovome zlunamjernome cici,nekolicina hrabrih,odvaznih,slobodarski nastrojenih mladica u ta mracna doba,skandirali “Risto sotono”…kao da su predvidjeli njegov naum koji nas prati evo dan danas…

Milo Vujovic
Gost
Milo Vujovic

Donesena je Rezolucija o Ukidanju tzv.Podgoricke skupstine,skojom se Ponistavaju svi Akti,
i Posebno Vazni Akt (Dekret) Krvnika karađorđevica skojim je Ukinuta CPC, Ukidanjem tog Akta
Automatski se Ukida Okupatorska ilegalna tzv.sPc. u Crnoj Gori,Ostalo je na Vlasti da ovo Najhitnije
Sprovede i Ukine tzv.sPc. u Crnoj Gori !!

eko
Gost
eko

Risto je hrišćanin?

M + A
Gost
M + A

Sasvim normalno i prirodno je da uvazeni Mitropolit trazi spomenik svom savezniku iz II Svjetskog rata jer mu je ta ideologija nacionalizma krvi, tla i jedinstva drzave i crkve veoma bliska i srodna,

Komsho
Gost
Komsho

A on to bice zbog Cetinjana da bi mogli utorkom i cetvrtkom ono ka za vrijeme rata .

NBA
Gost
NBA

GOSPODE BOZE! SPASI NAS OD RISTA!!!

DANGRAD
Gost
DANGRAD

Krsto Zrnov bi se slozio!

Krsto 150 lira
Gost
Krsto 150 lira

Da znaš! Dobre su im bile makarone. Ne ka ove današnje.

Marko K.
Gost
Marko K.

@Mariofil

Hrvate ćemo pamtiti samo po zlu i sustavnom genocidu . Samo se sjeti koliko je nevinih zrtava stradalo u Jasenovcu i Staroj Gradisku za vrijeme zloglasne NDH. Samo su Hrvati imali logore za djecu. Broz je bio majka za Hrvate jer ste dobili Istru i Dalmaciju od Jugoslavije a za koju tvrdite da je bila vasa tamnica.

bodulski borej
Gost
bodulski borej

@marko k., nemoj tako o hrvatima, u ndh-u je sudjelovalo puno srbâ i crnogoraca, vrlo djelatno. hrvati, navlastito dubrovcani i konavljani ne pamete samo 1991. i 1992., nego i malo davniju 1805. i 1806., prijane.

Dragan
Gost
Dragan

Sudeći po naslovu malicioznih portala, Amfilohije želi spomenik Musoliniju. Zapravo, poredi idiota Musolinija sa neuporedivo većim idiotom Titom.

Petar Petrovic
Gost
Petar Petrovic

Montenegrini su prvi na svijet ponistili djeda al su ostavili babu da apse ako nece da svjedoci

Brigite
Gost
Brigite

Soootoonooo

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Stvarno ste u CDM-u prećerali. Treba da blokirate komentare koji su uvrjedljivi ili u kojima su neprimjerene riječi a ne da blokirate ono što ne odgovara velikosrpskim interesima. Kad otvoreno stanete na srpsku stranu izgubite svrhu postojanja.

Send this to a friend