Društvo

Amfilohije opet kune: Crna Gora biće prokleta dok se ne vrati Njegoševa crkva na Lovćenu

Amfilohije (Foto: MCP)

Mitropolit crnogorsko primorski Amfilohije rekao je da se prokletstvo sa Crne Gore neće skinuti sve dok se ne vrati Njegoševa crkva na Lovćenu.

Prema njegovim riječima Lovćenski Tajnovidac je pred upokojenje na stramcu svoga strica Svetog Petra Cetinjskog, Crnu Goru predao Svetoj Trojici, te dodao da se Sveti Petar Drugi potom popeo na Lovćen gdje je i nakon upokojenja ponovo razapet.

“I danas su mošti njegove na raspeću. Eno ga utamničenog u onom zindanu paganskom, vapije svojim Crnogorcima da ga vrate u njegovu crkvu, da obnove crkvu Svetog Petra Cetinjskog, njegovoga strica, da bi on skinuo prokletstvo sa Crne Gore”, kazao je on.

On je naglasio da je Sveti Petar Drugi , kao što je stradao za vrijeme zemaljskog života, tako postradao i poslije svoga upokojenja.

“Ništa sramnije nije moglo da se dogodi sa Crnom Gorom i sa nama Crnogorcima od toga što je učinjeno sa Svetim Petrom Lovćenskim Tajnovidcem. Blaženog spomena Mitropolit Danilo je pokušavao da spriječi taj zločin protiv Svetoga Petra i prvoga i drugoga, i groba njegovoga. Nije uspio”, podsjetio je on.

Amfilohije je rekao i da je princ Mihailo Petrović, unuk kralja Nikole pokušavao da zaštiti grob Svetoga Petra Drugog, ali da ni on nije uspio u tome.

Od 2013. povodom dvjestagodišnjice njegovog rođenja, dodao je Amfilohije, pokušavamo da umolimo današnje nosioce vlasti da se vrati njegova crkvica na Lovćen.

“Da se izvadi Sveti Petar iz tamnice i da se vrati u svoju crkvicu, onakvu kakvu je on bio podigao da se obnovi. Međutim, evo do danas on je utamničen. Ali, on i danas oko sebe sabira Crkvu Božiju i sve one koji su vjerni Hristu Bogu i koji ispovijedaju jednu, svetu, sabornu i apostolsku Crkvu”, zaključio je AMfilohije.

228

avatar
1000
82
146
0
 
103
ArbitarFileopgDukljanin_CTKatunskaNahijaStrijelac
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Fileopg
Gost
Fileopg

samo lažinja i kune….

Strijelac
Gost
Strijelac

Što ne navede, pop Risto, što o tome misli, princ Nikola Petrović, on je, hvala bogu, živ i zdrav, a ne princ Mihailo Petrović, koga su Srbi, podmitili sitnom apanažom, poslije prisajedinjenja Crne Gore-Srbiji.
Ovome satrapu moračkom, ništa nije sveto što nije srpsko.Neće moći pope, ostaće to samo pusta želja SPC.

expert123
Gost
expert123

Petrovici su bili okrenuti prema Rusiji a malo prema Zapadu, da li iz ubjedjenja ili iz politicke nuzde pitanje je . To je jedno od objasnjenja tolikog rusofilstva i srbofilstva u Crnoj Gori.Dobro bi bilo da se to smanjuje.

expert123
Gost
expert123

Amfilohije i SPC su instrumenti za asimilaciju i denacionalizaciju pravoslavnih Crnogoraca . Treba raditi na smanjivanju uticaja Spc u Crnoj Gori.

KatunskaNahija
Gost
KatunskaNahija

Pa vecina Crne Gore nijesu bili Crnogorci do prije 70 godina. SPC je izvor tradicionalnosti u Crnoj Gori.

18+
Gost
18+

Biologija ce uciniti svoje, jos godinu, maksimum dvije, pa da pocinemo od kletvi njegovih.

Mišo
Gost
Mišo

Nadajmo se da nije vampir.

Car🇷🇺Romanov
Gost
Car🇷🇺Romanov

Tomose, mozes da mjenjas nik u Oprem i ne znam sto sve ne, ali mrznju da prikrijes ne mozes.

Joo
Gost
Joo

hteli bi i Njegosa srbijanci da unovce…..kao sto unovcavaju sve okupirane Crnogorske svetinje…….napolje srbijanskoj okupacionoj kriminalnoj organizaciji…….

KatunskaNahija
Gost
KatunskaNahija

Okle ti srbofobija jado, da si cita ista od Njegosa ne bi tako govorio

đurica
Gost
đurica

Svaki ko uzeo moje-oteo.pokrao-prevario,bilo mu prokleto za vijek vjekova.Što to pošten čovjek drugo može da kaže.Ništa.

Joo
Gost
Joo

mislis na srbijansku okupacionu crkvu u CG?……

krsto
Gost
krsto

Vrhunski kunes!

Šime
Gost
Šime

Učio kod Miraša, zna i da baja!

z d
Gost
z d

Kako da vrate Njegoševu crkvu na Lovćen kad je kralj Aca razrušio i sagradio njegovu.

važi
Gost
važi

To vjerovatno piše u tu vašu DPS istoriju. U istoriji ostatka svijeta srušila je austro-ugarska vojska.

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Važi, pogledaj fotografije oštećene kapele.Za jedan dan se mogla popraviti. Aleksandar je srušio do temelja. Pogledaj fotografije iz 1924-e. Novu koju je napravio,posvetio je svom sinu. Pogledaj dokumenta iz 1925-e. Činjenice, vjekovni srpski neprijatelj.

KatunskaNahija
Gost
KatunskaNahija

Stara Podgorica, ne bila je udarena sa granatom, pola kapele nije bilo a unutrasnjost bila devastacija. Aca Cetinjanin je obnovio u originalu.

Arbitar
Gost
Arbitar

Ti si Katunjanin, koliko je istina to što pišeš.

Budimo realni
Gost
Budimo realni

Ово није клетва већ констатација. Гажење потоње жеље покојника не може ништа добро донијет. Нажалост није Његош једини о ког се ЦГ огријешила али је најбруталнији примјер. Искрено се надам обнови цркве на Ловћену и враћању исте на грб.

Bar4me
Gost
Bar4me

Aoo kako ste pogubljeni, prizivate komunisticku zastavu dok pominjete crkvu i religiju.

Budimo realni
Gost
Budimo realni

Ako je nesto dobro, dobro je pa makar i komunisticko. Grb CG u SFRJ je bio odlican.

evo krstim se
Gost
evo krstim se

kako kune…tako im se vraća

Prekrstise
Gost
Prekrstise

kako bi ti s dusmanima i neprijateljima Crne Gore postupijo koi su protiv vracanja NJEGOSEVA svetog groba…

Petar Petrovic
Gost
Petar Petrovic

A dje mu je mjesto no na Lovcen.Da ovi minusi ne bi mozda ga na Himalaje metnut

Joo
Gost
Joo

srbijanska okupaciona crkva bi ga u crkvicu……onda bi pocelo naplacivanje….prodaja kica napravljenog po srbijanskim selendrama ili nabavljenog iz Kine za debelu cenu……a onda bi trazili da se Lovcen proglasi teritorijom srbijanske crkve…..

KatunskaNahija
Gost
KatunskaNahija

Joo – a sta je kapela no crkvica. Pjesma ide “Lovcen nam je oltar sveti” a ne “Lovcen nam je mauzolej multi-konfesionalni”.

Dukljanin
Gost
Dukljanin

Sve sto vas ima “vjernika” “CPC” komentarisalo da Bog da Amfilohija. E da vidimo koliko vas je ukupno u CG. Prognoziram max. 300 dok se clanak ne ukloni .

Dukljanin
Gost
Dukljanin

Pa ne kune samo je rekao da se nece skinuti prokletstvo. Zivio na VISOKOPREOSVECENI !

Neko treci
Gost
Neko treci

Amfilohije u srpskom stilu širi nacionalizam. Samo se pitam šta će takav narod u tuđe zemlje pored svoje kad ovu kunu a drugu veličaju?

Željko
Gost
Željko

Pitam se kada će konačno država Crna Gora reagirati na ove provokacije jer ispada da je ovaj vrag najbitnija i najjača osoba u Crnoj Gori jer niko ne smije doći u kraj njegovim zlodjelima!

Send this to a friend