Društvo

Amfilohije: Zbog izdajnika se bavim politikom, političari da se krste

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije poručio je da će se baviti politikom sve dok oni koji vode državu budu izdajnici Crne Gore i svojih predaka, prenosi portal RTCG.

Amfilohije je to kazao tokom današnje vaskršnje litije u mjestu Zelenika kod Herceg Novog.

Amfilohije je sa hercegnovskim sveštenstvom služio liturgiju u crkvi Sv. Trojice u Kutima kod Herceg Novog, nakon čega je organizovana vaskršnja litija kroz Zeleniku.

Mitropolit crnogorsko-primorski je kazao da zbog obraza ne može da ćuti.

“Neka oni kažu da se bavim politikom. Neka oni počnu da se bave politikom, neka ne budu izdajnici svojih predaka izdajnici Svetog Petra Cetinjskog, lovćenskog Tajnovica, izdajnici mučeničkih kostiju posijanih ne samo po Crnoj Gori i njenim granicama nego i po Kosovu i Metohiji, neka oni to ne budu, onda ću ja noge da im ljubim i cjelivam. Ali kad se oni Boga odriču, je ne mogu, ako ja zaćutim kamenje će da progovori”, poručio je Amfilohije.

On je političare prvo pozvao da se krste.

“A kada se krste onda će oni znati da se bave prave politikom”, kazao je mitropolit crnogorsko-primorski.

Objasnio je i kada će prestati da se bavi politikom.

“Neću ja da se bavim politikom, samo neka ovi naši glavari počnu da se bave svojim poslom, Crnom Gorom, njenom dušom i njenim obrazom, neka se ne prodaju za jeftine pare kao što su krenuli da rade, e onda ućutaće Amfilohije nasljednik Svetog Petra nijedne neće progovoriti”, naglasio je Amfilohije.

On je kazao i da je na muci, te da bi mu bilo lako da nije na tronu Svetog Petra.

“Zaćutao bih i onda bih pričao da ugodim njima i oni bi me u zlato okovali”, istakao je Amfilohjie.

Dok se ne vrate crkva i časni krst na Lovćenu, Crnoj Gori nema budućnosti, zaključio je Amfilohije i okupljenim vjernicima poželio mir i sreću za Vaskršnje praznike.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Milisav
Gost
Milisav

Za dolinu Bogova:
Ne znam kako ja mogu biti izdajnik crnogorskog naroda.Rodjen sam u Boki,moji preci su dosli u Boku prije pet vjekova a Boka je
pripal CG tek 1945 god. Pa me interesuje ko su dosljaci u Boki ?

Sekula Drljevic
Gost
Sekula Drljevic

Jel antilokije napad je najbolja odbrana
Nece spc zadrzat stanje sadasnje morate se selit iz nasih crkava i manastira idite kod svog patrijaha mace okupaciji je dosao kraj
Crnogorske crkve ce poslije 100g ponovo koristit Crnogorski narod i CPC

Milisav
Gost
Milisav

Ja znam da je SPC nasa crkva i da su sve crkve u Boki bile prepune vjernoga naroda za Vaskrs. Crkve SPC su sve punije i punije. Vjerni narod dobro zna gdje treba ici.
Neka nam jos dugo zivi nas Mitropolit Amilohije. On je nas svetionik u ovim tmurinim vremenima.

Dolina Bogova
Gost
Dolina Bogova

MILISAVE TI SI IZDAJNIK CRNOGORSKOG NARODA A MILISAV NIJE CRNOGORSKO NO SRBIJANSKO IME. TI SI PROTIV INTEGRACIJE NAŠEG VIJEKOVNOG MONTENEGRA U NATO ĐE SMO ODUVIJEK PRIPADALI SA NAŠIM ISTORIJSKIM SAVEZNICIMA ALBANCIMA I HRVATIMA. CRNOGORCI SA SRBIMA NIKAKVE VEZE NEMAJU JER MI SMO POTOMCI SLAVNIJEH ILIRA I RIMSKIJEH KOLONISTA, A SPC JE OKUPATOR U NAŠU CRNU GORU.

Dolina Bogova
Gost
Dolina Bogova

Amfilohije ti si svještenik okupatorske crkve kojoj nema mjesta u Crnu Goru. A Crna Gora 26.maja ulazi u NATO. Ulazak u NATO znači veću racionalizaciju svijesti đe nema mijesta religiji. E VIVA VERO MONTENEGRO ! Kad uđemo u bratski NATO tebi neće biti mjesta u Crnu Goru ! E VIVA NATO, E VIVA MILO E VIVA MONTENEGRO ! Mi smo… Više »

mila
Gost
mila

No, treba imati obraz!!

1918
Gost
1918

A dzamije???

Martin
Gost
Martin

Svi Vi znate da je spc tudja i da je okupirala Nase Manastire…Drugo je nebitno..Politika.. neka ide u Srbiji..Ovo se rjesava brzo i efikasno??

Martin
Gost
Martin

Spc je okupatorska..(Kako moze strana spc da stoluje u Nase Svetinje??? Totalni ludilo??

Vanja Vucurovic
Gost
Vanja Vucurovic

Bolje da ti pocnes da postujes zapovijesti,bar dvije

Milan
Gost
Milan

Amfilohije je sve samo ne sveštenik, politikanstvo mi bolje ide nego vijera. Kada smo već kod predaka volio bih znati o kojim precima misli? onim iz 8 vijeka ili prije ili kasnije? Čisto da znam u kojem vremenu je ovaj takozvani pop-sveštenik zaglavio, jer koliko vidim sada bi pokrstio i muslimane i hrvate i ateiste i mnogobošce. Naravno i sve… Više »

ccccccc
Gost
ccccccc

Problem je što bi ti htio da se oni bave poltikom kakvu ti vodiš…..ali oni, na našu sreću, neće.. Zbog tebe i tebi sličnih, ne idem u crkvu. Vrijeme vas je pregazilo, sada ste sve samo ne bogomolja, graditelji za tržište, teški materijalisti, inicjator podjela sa drugim i svojim vjernicima, jednoumlje kao sekta….ti si Risto lider poliričke partije desnice.

Krsto
Gost
Krsto

Kad je DPS u frci zna se ko pomaže, Amfilohije, ruka ruku mije.

Samo pitam
Gost
Samo pitam

A jel moraju i muslimanski političari da se krste, da bi se bavili politikom? Koju hrišćansku crkvu preferira njegova božanska svjetlost i zvijezda istoka, mora li baš pravoslavna, ili je dovoljno dobra katolička ili adventistička?

Budimo realni
Gost
Budimo realni

U redu je pitati i evo ti odgovora. Crnogorski narod je pravoslavne vjeri i shodno tome većina političara bi trebalo da se krsti u pravoslavnoj crkvi. Naravno Amfilohije sigurno nije mislio da se muslimanski i katolički političari moraju odreći vjere tako da se jedni trebaju sunetit, a drugi krstit u katoličkim crkvama. Niko nikog ne može naćerat da bude pobožan… Više »

Nele
Gost
Nele

Mislim da ih je dosta krštenih, ali da to mnogi rade čisto radi forme. Koji bi to pobožan čovjek krao? Oni to vjerovatno ne smatraju krađom jer nijesu nikome izvukli iz dzepa nego korupcijom i prevarama uzeli iz državnog budzeta. Opšti haos koji vlada kod nas, počev od vrha vlasti do “običnih smrtnika” je NEMORAL

Zoran
Gost
Zoran

Ostavi.se.amfi.politike.bavi.se.stanjem.tvoje.
odnarodjene.spc.u.crnoj.gori.

Podgorica
Gost
Podgorica

Dok si se bavio politikom nekako smo te trpjeli. Ali si sve u biznis okrenuo. Hoteli, restorani, stanbene zgrade, poslovni prostori… I sve se plaća kešom. Sveta mjesta neću pominjat, jer su za vas to samo izvori prihoda. Sve to neko gleda. Neka sila će vas sve išćerat iz džipova. Ili nebeska ili zemaljska.

Send this to a friend