Društvo

Ašanin za CdM: Nikšićka bolnica dobija heliodrom

Ilija Ašanin (Foto: RTNK)

Opšta bolnica Nikšić uskoro dobija moderni heliodrom, čija je izgradnja već započeta, kazao je za CdM direktor te ustanove Ilija Ašanin. U pitanju je lokacija između zgrade Psihijatrijskog odjeljenja i portirnice, a rok za izvođenje radova, koji će ipak zavisiti od vremenskih uslova, je 70 dana. Na taj način će svim građanima Nikšića, Šavnika i Plužina biti pružena zdravstvena zaštita u najkraćem mogućem roku.

Kod izgradnje heliodroma u kompleksu JZU Opšta bolnica Nikšić posebno su imali u vidu hitna dejstva prilikom transporta bolesnika i povrijeđenih vazdušnim putem, jer u okviru samog kompleksa ne postoje odgovarajuća sletišta.

“Do sada se to obavljalo na najbližoj lokaciji pogodnoj za slijetanje koja se nalazi na Arodromu Kapino Polje, koji je od bolnice udaljen čak tri kilometra, tako da se javlja i potreba za prebacivanjem bolesnika iz helikoptera u bolničko vozilo, što u mnogome usprava čitav proces pružanja efikasne zdravstvne usluge tj. zbrinjavanja pacijenta”, kazao je Ašanin.

Napominje da je Crna Gora prepoznata kao jedna od najljepših turističkih destinacija, što znači da svake godine dolazi sve veći broj domaćih i stranih turista, koji borave kako u planinskom, tako i u primorskom dijelu, a naročito što je Opšta bolnica Nikšić, može se reći, regionalna bolnica za sjevero-zapadni dio Crne Gore.

“Svim građanima Nikšića, odnosno građanima sa gravitacionih područja opština Šavnik i Plužine, biće omogućeno pružanje zdravstvene zaštite u najkraćem mogućem roku, na način što će pacijent za složenije subspecijalitičke usluge, odnosno ukoliko se zahtjeva tretman kliničkog liječenja od strane subspecijalista biti odmah transportovan u KCCG ili referentne ustanove u okruženju, kao i za slučaj ukazivanja pomoći pacijentu sa nepristupačnog terena, naročito u zimskim mjesecima sa zavijanih područja, isti biti odmah prebačen direktno do bolnice”, rekao je Ašanin za CdM.

Projakat je finansirala Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u Crnoj Gori, koja je objavila cijeli proces -raspisivanje tendera i selekciju izvođača. Ambasada je za izvođača radova izabrala firmu BS-T iz Albanije.

“Građani Nikšića ovom investicijom dobijaju mnogo, imajući u vidu sve navedeno da Opšta bolnica Nikšić pokriva veliko gravitaciono područje. Takođe, smatramo da bi svaka zdravstvena ustanova ovog tipa terebala da posjeduje heliodrom”, kazao je Ašanin.

Jovana Lasica

17

avatar
1000
15
2
0
 
17
SimoMr.EvilMrvicaАртурSlavko
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Simo
Gost
Simo

Tabla? Prijava radova inspekciji? Da li je to u planu?

Mr.Evil
Gost
Mr.Evil

Vidi se da ambasada SAD zna s kim ima posla. Ona je projekat je finansirala i obavila cijeli proces -raspisivanje tendera i selekciju izvođača. Ambasada je za izvođača radova izabrala firmu BS-T iz Albanije.

Артур
Gost
Артур

Да ли је неко доктора обавјестио да сат лета кошта 3000€ и то само гориво.Ако туриста на Дурмитору падне на главу ићи ће у ПГ јер НК нема неурохирурга.

Slavko
Gost
Slavko

To da doktori mogu brze da odlete u Njemacku?

Maksim
Gost
Maksim

Što je bolje pacijentima što će dobiti heliodrom, kad u Nikšičkoj bolnici osim urologa Radulovića nema krštenog doktora?

Mrvica
Gost
Mrvica

Baš tako , čast Raduloviču a večina neče da radi , ljucki život im je ništa, a traže veče plate i gledaju ko im što daje…..

Žeks
Gost
Žeks

Heliodrom postoji od kad i bolnica samo sto Ašaninu nisu javili! Hilihopter je već slijetao 90-ih!

SveJeMladji
Gost
SveJeMladji

Nije lose imati u okviru bolnice hipodrum!

marko
Gost
marko

Ulaže se u kadrove ..oni su osnov zdravstva. Satim u opremu i druge potrebne uslove . Heliodrom ste imalinna 2 minuta od bolnice . Ovako je rizično slijetanje izmedju zgrada….nepotrebno.
Kadar je važan.
NEK JE VJEČNA CRNA GORA

💞💞💞
Gost
💞💞💞

Moj lijepi Niksic 💞💞💞

Niro
Gost
Niro

Bravo.

Odlicno
Gost
Odlicno

Cudo veliko!! Komad asfalta

Oki
Gost
Oki

Kakooo smo zaostaliiiii…katastrofa

Onajkojizna
Gost
Onajkojizna

Otvorićete vi pred izbore i nebo ovome narodu,a posle izbora to će biti fabrika čokolade,aerodrom berane,žičara od mora do Lovćena i 40 hiljada novih radnih mjesta,a narodu kako bude.

mike
Gost
mike

… … …

🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
Gost
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Tesla je dokazao da se svakih 16 dana cuju poruke iz Svemira

Vesko
Gost
Vesko

A ti si dokazao da samo znaš da mlatiš

Send this to a friend