Društvo

ASK odgovorio MANS-u: Poštujemo zakon

Agencija za sprječavanje korupcije (ASK) reagovala je na jučerašnje saopštenje nevladine organizacije MANS u kom su saopštili kako ASK još nije odgovorila niti na jednu od prijava koje je MANS podnio od početka predizborne kampanje, a koje su se odnosile na potrošnju budžetskih sredstava i političko oglašavanje u medijima.

<<<Agencija za sprječavanje promijenila direktora, praksa ostala ista<<<

“Od dana raspisivanja izbora za parlamentarne i lokalne izbore koji će se održati 30. avgusta 2020., Agenciji je dostavljeno 85 prigovora MANS-a za utvrđivanje kršenja Zakona o finansiranju političkih subjekata i izbornih kampanja. U svih 85 navedenih slučajeva Agencija je pokrenula upravni postupak, i u najkraćem roku u svim predmetima gdje su se stekli uslovi donijela prvostepene odluke. Do sada su donešene 23 prvostepene odluke, a u ostalim predmetima postupci su u toku”, navodi se u reagovanju.

Osim toga, kako su istakli, Agencija je po službenoj dužnosti pokrenula 239 postupaka prema organima vlasti i 83 postupka u cilju prikupljanja informacija i utvrđivanja činjenica koje se odnose na pružene usluge političkim subjektima u izbornoj kampanji.

“Bez obzira na to da li je postupak pokrenut po službenoj dužnosti ili po prigovoru, i bez obzira na to ko je podnosilac prigovora, Agencija će svaki pokrenuti postupak okončati poštujući odredbe Zakona o finansiranju političkih subjekata i izbornih kampanja i Zakona o upravnom postupku, uz poštovanje prava svih učesnika u postupku”, zaključuje se u saopštenju.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
nikola
Gost
nikola

Obavjestite onda javnost o vasem radu,Radonjic je u ASK ostavio nepisano pravilo NE PROTIV VLASNIKA ASK

Send this to a friend