Društvo

Atlas grupa ljekarima iz bolnice u Meljinama: Trudimo se da isplatimo dugove

Foto: Radio Jadran

Povodom jučeršnjeg protesta ljekara i radnika bolnice u Meljinama, kojima se duguju četiri plate, reagovala je i Atlas grupa, u čijem je vlasništvu bolnica, istakavši da se trude da dugove isplate u što kraćem roku.

Oni ističu da su ove godine isplatili radnicima plate za proteklih pet mjeseci, a da je pomenuti dug nastao zbog okolnosti na koje su ukazivali Vladi i Fondu zdravstva.

“U ovu zdravstvenu ustanovu uložili smo 32 miliona eura i od nje smo napravili moderan centar. Platili smo 25 miliona eura za objekte i zemljište i kroz investicije i održavanje redovnog funkcionisanja bolnice uložili preko 32 miliona eura u Bolnicu”, kažu iz Atlas grupe.

Podsjetili su kada je Atlas grupa kupila zemljište i objekte nekadašnje vojne bolnice, prihvatili su da potpišu Socijalni program za zaposlene i ugovor sa Fondom za zdravstvo o pružanju zdravstvenih usluga za građane Herceg Novog.

“To smo uradili iako taj ugovor nije podmirivao ni 50 odsto troškova za isplatu plata ljekarima i ostalom medicinskom osoblju. Da bismo održali bolnicu pokrivamo deficit već deset godina, računajući na razumijevanje odgovornih u državi. Nakon preuzimanja imovine centra Meljine bili smo prinuđeni da tražimo izmjenu planske dokumentacije. Tadašnja lokalna administracija pune dvije godine je odugovlačila usvajanje planskog dokumenta za Meljine, zbog čega je iz projekta izašao naš tadašnji strateški partner”, dodaje se u saopštenju Atlas grupe.

Osoblje bolnice juče je protestovalo zbog izuzetno teške situacije u kojoj se nalazi ustanova. Kako su poručili sa skupa, guši ih neizvjesnost, sve više posla, sve manje kadra i dugovanja za četiri plate, poreze i doprinose

Oni su zatražili od nadležnih da hitno riješe status Bolnice i uključe je u sistem javnog zdravstva Crne Gore.

Takođe, sndikat Bolnice uputiće hitan zahtjev za prijem kod premijera i resornog ministra, a dok se to ne desi svakog dana od 10-10.30 časova organizovaće protest.

2 Komentara na "Atlas grupa ljekarima iz bolnice u Meljinama: Trudimo se da isplatimo dugove"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend