Društvo

Atraktivna jahta uplovila u barsku luku

Jedna od najatraktivnijih jahti na svijetu Olivia O. koja plovi pod zastavom Kajmanskih ostrva uplovila je danas u barsku luku.

Bijela ljepotica u Bar je pristala zbog punjenja goriva.

To je prvo plovilo koje je u barski akvatorijum stiglo nakon što je Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti 23. aprila dalo saglasnost za otvaranje crnogorskih luka za nautički turizam.

“Jahta je dužine 86 metara i ima 30 članova posade. Nakon prijave pomorsko-operativnom centru, ispratili smo je na radarskom sistemu Uprave pomorske sigurnosti. Na ulazu kod brda Volujica sačekao je naš spasilački čamac SAR-1, a pilotska služba Ocean Montenegro je profesionalno, uprkos kiši i pojačanom sjevernom vjetru obavila ukrcaj pilota na brod”, saopštio je načelnik za nadzor i kontrolu pomorskog saobraćaja u Upravi pomorske sigurnosti, Žarko Lukšić.

Foto: barinfo.me

On je objasnio da je prihvat jahte uspješno obavljen uz posredovanje pomorske agencije Allegra Montenegro, Luke Bar, Jugopetrola Kotor, Ocean Montenegra i kompanije Hemosan.

Svoj dio posla su, prema Lukšićevim riječima dobro obavili i UPSUL, Lučka kapetanija i sektor Granične policije.

“Sve je urađeno uz striktno poštovanje mjera propisanih sa ciljem suzbijanja širenja zaraze koronavirusom. Nakon ublažavanja mjera NKT-a i izmjena naredbi, UPSUL, kao glavni koordinator aktivnosti za prihvat jahti i smještaj i izolaciju u marinama i lukama koje su za te potrebe dobile saglasnost, u narednom periodu očekuje dolazak većeg broja jahti, od kojih će prve uploviti već tokom sljedećih nekoliko dana”, zadovoljan je Lukšić.

23

avatar
1000
14
9
0
 
21
Dkopačzlata1920CrnogoracPodgoricaninLepiRanko
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Dkopačzlata1920
Gost
Dkopačzlata1920

Moze li natankat milion litara od jednom ako može onda je dobrodošla jahta.

Crnogorac
Gost
Crnogorac

Odmah pohapsiti. Takvima odkazati gostoprimstvo i svudjen markirati po svijetu ka za vrijeme spanske gripe!!

Podgoricanin
Gost
Podgoricanin

uh dobro je…cim vidim brod i jos kod nas, asocira me na uvoz kokaina

Lepi
Gost
Lepi

Sad mi je dosta lakse kad vidim da je luksuzna jahta uplovila kod nas,e jadnici od novinara🤮🤮🤮

Ranko
Gost
Ranko

Koliko je kila stiglo?

Petar
Gost
Petar

A ja ne mogu do kuce poc iz opstine u opstinu

Velimir
Gost
Velimir

Kakvi debilni izluradi komentari!
Aloooooooo, puni gorivo I nastavlja dalju plovidbu!
Narucite citati!

Rajan
Gost
Rajan

No coment

Bogati ciko
Gost
Bogati ciko

Mogo sam bolju uzet sad kad vidim..

ZooZoo
Gost
ZooZoo

Ja sam danas vidio bijelog mercedesa (takozvanog bijelog ljepotana) kako se parkirao na benzinskoj pumpi radi punjenja goriva. Htio sam o tome da pisem na svom blogu…

Timeouttimeout
Gost
Timeouttimeout

Koliko su platili litar goriva, a koliko ga placaju crnogorski gradjani? Da li je lucki pilot po iskrcavanju sa jahte sproveden u 28dnevni karantin?

Gigi
Gost
Gigi

Alo neznalice .Piloti uvode brodove I nose svi zastitnu opremu.Po tvome bi sve Doktore trebalo staviti o samoizilaciju.Malo razmisli prije nego sto napises.

Ljubo
Gost
Ljubo

Lucki pilot u karantin??? O boze budale kakve gluposti pricas, svaki dan u Luku dolazi 4 , 5 brodova, piloti su obuceni i zasticeni sa profesionalnom odjecom i obucom, vrsi se dezinfekcija kompletnog pilotskog camca i posade, kako oil9ta tako i skipera i svih ukljecenih svakodnevnih plovila i ljudstva, zato cuti i idi cuvaj ovce .Da je vjecna CRNA GORA❤❤❤❤❤❤

nikolasss
Gost
nikolasss

jes vala grdna

pobro
Gost
pobro

Jahte uplovljavaju u luke? Jel ovo neki vic? Pa onda otvorite i granice, da mogu da uđu turisti iz svih zemalja, šta bre kakvi karantini kakvi bakrači.. E bože ođe se ne zna ko je luđi, ovamo vape oni iz Instituta da se narod i dalje pridržava mjera, da održava distancu, da nosi maske, a sa druge strane primate belosvetske… Više »

Ljubo
Gost
Ljubo

Idi cuvaj ovce , lijepo ti pise na bunker sto znaci da napuni gorivo i ide, nema osim pilota koji je vezao jahtu niko kontakta sa tim plovilom.

Jasarko
Gost
Jasarko

E al su ne smiju napolje 14 dana sa broda.

Ljubo
Gost
Ljubo

Pobro, nijesi ti za more i jahti, ti si vise za snijeg i planinu, idi pravi sneska pao snineg na Zabljaku, vidis da je dosla na bunker a to znaci da napuni gorivo i ide.procitaj jos jednom tekst , ima 30 clanova posade koji ne smiju ni na kopno da ugaze a kamo li da izadjubl preko granice .

Mario
Gost
Mario

pobro,ovo “bre” “bakraci” “belosveske”i slicne srbijanske fraze mozes oko Cicevca,Pojata i td.

So & TEKILA
Gost
So & TEKILA

opušti se malo.

Svijest
Gost
Svijest

E to je bitno! Da jahtaši pristižu. Joj muka mi je ,od ranog jutra,svakog jutra.Ima li korone???

WWG1 WGA
Gost
WWG1 WGA

Sta su donijeli ?

Njegoš
Gost
Njegoš

Coronu😂😂😂

Send this to a friend