Društvo

Austrijski vojnik nikome nije prenio virus u gradu na Tari

Predsjednik Opštine Kolašin Milosav Bulatović obišao je juče Dom zdravlja i zaposlene u ovoj ustanovi, konstatujući da je zadovoljan tehničkim kapacitetima, zaštitnom opremom, učincima ljekara i medicinskog osoblja, te da uspijevaju da odgovore na sve izazove koje je nametnula borba sa korona virusom.

Takođe, saopšteno je da austrijski vojnik kome je nakon dolaska u domovinu konstatovan korona virus, nije inficirao građane Kolašina sa kojima je došao u kontakt.

Direktorica Doma zdravlja Dragica Popović kazala je da su ljekari učinili sve da prva linija odbrane od virusa bude spremna za ovaj izazov.

Istakli su dobru saradnju sa svim opštinskim službama.

“Sa zadovoljstvom je konstatovano da slučaj austrijskog vojnika, kome je nakon dolaska u domovinu, konstatovano da je pozitivan na korona virus, nije donio teže posljedice što potvrđuju testiranja radnika hotela Šeraton, kasarne VCG, kao i još nekih lokala gdje se kretao. Dolazak specijalista iz KC Podgorica je obustavljen u ovoj situaciji, hitnim slučajevima se zakazuje pregled u Podgorici i voze se kolima Doma zdravlja. Ne obilaze se zdravstveni punktovi na seoskom području već se organizuju obilasci po pozivu. Najavljeno je i potpisivanje protokola o dodatnoj saradnji sa Hitnom medicinskom zaštitom”, kazala je Popović.

Prvi čovjek Opštine je zahvalio zdravstvenim radnicima, koji daju sve od sebe i poseban su oslonac u teškoj borbi protiv korona virusa.

“Zadovoljan sam dosadašnjim načinom primjene mjera NKT, ali uvijek može disciplinovanije i odgovornije. Sve je to rezultiralo time da u Kolašinu još nijesu registrovani slučajevi zaraze”, kazao je Bulatović.

Ljekari Doma zdravlja ukazali su na obavezu evidencije svih “vikendaša”, koji trenutno sve više dolaze u svoje stambene objekte u Dulovinama, Crkvinama, Lipovu i samom gradu.

Čim dođu iz sredina u kojoj ima zaraženih, treba da dobiju rješenje o samoizolaciji i da se u “maloj varoši”, gdje još nema zaraženih, ponašaju se opuštenije.

Predstavnici opštine su istakli da su već reagovali na taj problem i da se preko predsjednika mjesnih zajednica vodi evidencija o tome koliko je lica i odakle stiglo na njihovo područje.

2

avatar
1000
2
0
0
 
1
Dragan
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Dragan
Gost
Dragan

Boravio jeste ali nike u KL bio zarazen nego kad je dosao u svoju zemlju, jer svi koji su radili sa njim i kontatirali svi su bili negativni. Jedino on od toliko ljudi pozitivan.

Dragan
Gost
Dragan

Sad fino novinarka Vijesti da stane na trg u Kolasin ispred kamere i da objavi ovu vijest isto kao sto je glavacke dolecela da objavi da u malom gradicu pustih ulics na sjeveru CG boravio zaraženi turista iz Austrije.

Send this to a friend