Društvo

Bemax dodjeljuje stipendije za 20 studenata Građevinskog fakulteta

Kompanija BEMAX će u narednoj akademskoj godini dodijeliti 20 stipendija studentima treće godine osnovnih i specijalističkih studija Građevinskog fakulteta Univerziteta Crne Gore (UCG).

Program stipendiranja će, kako je saopšteno iz Komunikacijskog i PR centra UCG-a, biti nastavljen i u narednim akademskim godinama.

Rektorka UCG Radmila Vojvodić i izvršni direktor BEMAX-a Veselin Kovačević potpisali su danas Memorandum o razumijevanju u obrazovnoj saradnji.

Vojvodić je, kako se navodi u saopštenju, iskazala zadovoljstvo zbog društveno – korisnog gesta kompanije BEMAX kao početka partnerstva koje će se nastaviti potpisivanjem ugovora u septembru, na osnovu kojeg će BEMAX biti nastavna baza Građevinskom i Arhitektonskom fakultetu.

„Čitavoj društvenoj i privrednoj zajednici pokazujemo primjer onoga što je u Evropi i na prostoru visokog obrazovanja danas diktat kvaliteta“, ocijenila je Vojvodić, navodeći da će uspostavljanje saradnje sa tehnološki modernom kompanijom omogućiti studentima da steknu praktična znanja.

Vojvodić je navela da je taj vid saradnje konkretan podstrek najboljim studentima i Univerzitetu da realizuje evropski kredibilne diplome kroz uvođenje delikatne prakse u reformisane kurikulume.

„Mi i ovim gestom branimo reformu i realizaciju naših reformi koje ne smiju biti samo na papiru niti puka floskula. Mi ovih dana ili mjeseci branimo reforme, UCG, u njihovoj realizaciji u skladu sa evropskim standardima, odgovornošću za kredibilnu evropsku diplomu, od Vlade kao osnivača, nažalost“, kazala je Vojvodić.

Rukovodilac Karijernog centra UCG Uglješa Janković je rekao da je podrška BEMAX-a došla u pravom trenutku kada se na UCG nastoji stvoriti ambijent za nastavnički kadar i studente koji bi išao u pravcu povezivanja sa tržištem i privredom, kao i stvaranja Alumni kluba koji bi pod isti krov okupio bivše studente i prijatelje Univerziteta.

„Kroz njihov socijalni kapital i zajedničku saradnju bi se mogla rješavati pitanja nezaposlenosti mladih“, naglasio je Janković.

Kovačević je, kako je saopšteno, pozdravio ideje usmjeravanja mladih na UCG-u u saradnji sa privrednicima.

„Zdušno ćemo podržati incijativu da se pored teorijske nastavede uvede i evropska praksa i praktični dio nastave“, poručio je Kovačević.

Oni, kako je rekao, smatraju da studenti imaju šta da vide i implementiraju kroz edukaciju, i praktično i teorijski, i da će to upotpuniti njihova znanja.

Kovačević je dodao da studenti sada imaju jedinstvenu priliku za praktično znanje, imajući u vidu velike i značajne građevinske projekte, među kojima je i autoput Bar-Boljare.

Kroz praksu će, smatra on, lakše će spoznati svoje mjesto u društvu.

Send this to a friend