Društvo

Beranci da se otrijezne i poštuju mjere

Nakon Podgorice i Nikšića, Berane je grad sa najviše oboljelih od korona virusa. Sa ukupno 431 slučajem, koliko je zabilježeno na jučerašnji dan, Berane je grad sa najviše zaraženih po broju stanovnika. Savjetnik predsjednika Opštine Darko Stojanović pozvao je sugrađane da se “otrijezne” i poštju mjere.

“Sve brojke su tačne. Berane je opština sa najviše zaraženih stanovnika virusom Kovid. U posljednje vrijeme situacija je postala dosta složena. Posljednjih nedjelja došlo je do naglog skoka zaraženih. Svi znamo da smo imali izbore, izbornu kampanju, dosta ljudi je i sa strane došlo u Berane da posjeti rodbinu ili da izvrši svoje građansko pravo da glasa i da ovaj dio ljeta provede u gradu”, kazao je u Jutarnjem programu Televizije Crne Stojanović.

Smatra da su Beranci u tom periodu malo zaboravili na prisustvo virusa i mjere koje je propisalo Nacionalno koordinaciono tijelo.

“Imamo veliki broj zaraženih i nadamo se da će nas ova situacija ‘otrijezniti’ i da više čuvamo i poštujemo mjere kako bi ovu brojku sveli na najmanju moguću mjeru i sačuvali zdravlje sugrađana”, kazao je Stojanović.

Lokalna samouprava, kako je dodao, radi u skladu sa preporukama.

“Formirala je dežurstva, sve službe koje moraju biti na usluzi građanima rade ali uz skraćeno radno vrijeme, trudimo se da ostanemo servis građana ali i zaštitimo zdravlje i zaposlenih i građana. Službe koje imaju ingerencije da upozore i ukažu na nepoštovanje mjera rade punim kapacitetom i trudimo se da damo puni doprinos kako bi složenu epidemiološku situaciju popravili”, ističe on.

Nakon Podgorice, Nikšića i Berana, Bijelo Polje je grad sa najviše oboljelih od koronavirusa sa 211 oboljelih. Preminulih u toj upštini je 16, dok se 380 bjelopoljaca oporavilo.

7

avatar
1000
5
2
0
 
7
MacakNjegošnoleMacakCG CG CG
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
nole
Gost
nole

ovo je nima smestio njihov vodja Risto pa sada placaju ceh nepostovanja mijera

Macak
Gost
Macak

Nek ih risto blagoslovi

Njegoš
Gost
Njegoš

Ko će blagosloviti Cetinjane? Miraš ?😂😂😂

Macak
Gost
Macak

Bog…

CG CG CG
Gost
CG CG CG

Ada enee, nece to bogoti meni nista. Obican grip.

I sta sad?

Beranac 76
Gost
Beranac 76

Sam je narod kriv sto nije postovao mjere. Ne bih pominjo okupljanja u Beranama. Ali me najvise brine kada se sretne drustvo na ulici koji se nisu vidjeli od juce pa se izljube ko neke tetke, drugo niko masku ne nosi od mlađih a i stariji misle ako stave masku postuju mjere vlade pa sta ce im rec komsija da… Više »

Djomaa
Gost
Djomaa

Dajte Beranci,rastrijeznite se više!

Send this to a friend