Društvo

Požar pod kontrolom, vatra za sada tinja

Požar koji je prije dva dana buknuo u Paštrovskoj gori trenutno je pod kontrolom, iako je sinoć bilo kritično u Tudorovićima i iznad plaže Drobni pijesak. Kako javljaju čitaoci, vatra za sada samo tinja.

Foto: Sergej Zabijako

Požar će i danas gasiti avio-helikopterska jedinica MUP-a, koja je već na terenu.

Budvanski vatrogasci opet su sinoć imali burnu i besanu noć, a tek kasnije tokom noći vjetar je prestao da duva, pa je vatra polako zaobišla lokalitet Drobnog pijeska.

Foto: Ivan Čučuk

Vatrogasci nijesu dozvolili požaru da pređe magistralu, držali su ga pod kontrolom cijelu noć, a situaciju je otežavao vjear.

Načelnik budvanske Službe zaštite i spašavanje Dragan Božović kazao je Televiziji Crne Gore da je vjetar protekle noći bio slabijeg intenziteta tako da nijesu imali dramatične akcije.

“Spriječili smo da požar ne pređe preko magistrale tako da ove noći nijesu bili ugroženi objekti niti ljudi”, naveo je on.

Foto: Ivan Čučuk

Mjesta panici nema, a naseljena mjesta nisu bila ugrožena.

Takođe, kolegama iz Budve došli su da pomognu i vatrogasci iz Herceg Novog, Podgorice i Kotora.

Foto: Ivan Čučuk

<<<Bijesne požari u Budvi, podgorički vatrogasci otišli da pomognu>>>

Takođe na terenu su bili i predsjednik Opštine Budva Dragan Krapović sa saradnicima, mještani Reževića i Svetog Stefana i veliki broj pripadnika policije.

Foto: Ivan Čučuk

Požar je prekjuče ugašen ali je jačanjem vjetra proširen do te mjere da je ugrožavao ljude i imovinu na više lokacija u Paštrovićima. Rano jutros ponovo je stavljen pod kontrolu, no promjena meteroloških uslova tokom dana rasplamsala je vatru i pred vatrogascima je još jedna besana noć.

6 Komentara na "Požar pod kontrolom, vatra za sada tinja"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend