Društvo

Bijelo Polje: Usluga stanovanja korisnici koja je napustila Dječji dom Mladost

Foto: Ministarstvo rada i socijalnog staranja

Ministar rada i socijalnog staranja Kemal Purišić sa saradnicima posjetio je Opštinu Bijelo Polje, gdje je uspostavljena usluga stanovanja uz podršku u koordinaciji sa Centrom za socijalni rad.

Ministar je razgovarao sa predsjednikom Opštine Petrom Smolovićem o mogućnostima za unapređenje i dalji razvoj ove i drugih socijalnih usluga u Bijelom Polju, a sastanku su prisustvovali pomoćnik ministra Goran Kuševija i direktorica Centra Vesna Minić.

“Konstatovano je da se radi o jako dobroj i humanoj usluzi koja olakšava štićenicima Dječijeg doma da se integrišu u lokalnu zajednicu. Usluga stanovanja uz podršku je obezbijeđena za korisnicu koja je nedavno napustila JU Dječji dom „Mladost“ u Bijeloj zbog punoljetstva i završenog školovanja”, saopšteno je iz Ministarstva rada.

Centar za socijalni rad za opštinu Bijelo Polje je u saradnji sa Ministarstvom rada i socijalnog staranja, Domom starih Bijelo Polje i ZZZCG pronašao rješenje za njeno radno angažovanje kroz program javnih radova. Ona će imati stručnu podršku socijalne radnice u cilju bolje i lakše adaptacije na nove životne uslove i sredinu.

“Pružalac usluge, u skladu sa potrebama korisnika obezbjeđuje aktivnosti: podršku u uspostavljanju i održavanju kontakta sa licima važnim za korisnika; organizovanje radno-okupacionih i edukativnih aktivnosti; razvijanje vještina koje se odnose na vođenje domaćinstva, podršku u razvoju samostalnosti u donošenju odluka i preuzimanju odgovornosti i pomoć u profesionalnoj orijentaciji i obrazovanju”, dodaje se u saopštenju.

Pomenuta usluga pruža se mladom licu koje je bilo dijete bez roditeljskog staranja do 23 godine života.

Stan koji je opredijeljen za uspostavljanje ove usluge je u državnoj svojini, a za njegovo adaptiranje i opremanje Ministarstvo rada i socijalnog staranja uložilo je oko 11.800 eura.

Ranije je adaptiran i opremljen još jedan stan u Bijelom Polju i u tom prostoru uslugu stanovanja uz podršku trenutno koriste dvojica bivših stićenika dječijeg doma „Mladost“ u Bijeloj.

5

avatar
1000
5
0
0
 
5
Mehmed AgaDstisTINAiPRAVDABudimo realniVolim te zeleno
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Mehmed Aga
Gost
Mehmed Aga

Bravo za ekipu

Dst
Gost
Dst

A što će gore ? Iz Bijele u BP jedino ako je poluđela.

isTINAiPRAVDA
Gost
isTINAiPRAVDA

Bravo za Gorana i ministra…

Budimo realni
Gost
Budimo realni

Srecno djevojko i vazda se vracaj Bijeloj, Novom i Boki, a iskreno se nadam da ces Dom pamtiti po lijepom.

Volim te zeleno
Gost
Volim te zeleno

I treba pomoći te mlade ljude na svaki način, ako nijesi imali pomoć roditelja neka osjete da je uz njih njihova majka Crna Gora! Neka im je srećan početak samostalnog života!

Send this to a friend