Društvo

Bjelica: Odluka suda nije konačna, revanšizma je bilo i još traje

Duško Bjelica

Rredovni profesor Univerziteta Crne Gore Duško Bjelica, reagovao je na presudu Osnovnog suda da nije bilo nezakonite odluke kojom on nije izabran za dekana Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje, i dodao da se on kao ozbiljan čovjek, treba uzdržavati od osvrtanja na sudske odluke koje nisu ni konačne, ni pravosnažne.

<<<Nije bilo političkog revanšizma u slučaju Bjelice<<<

“Današnje medijske objave s tim u vezi neću komentarisati, jer su i one po mom mišljenju preuranjene. Naravno, ono što želim da kažem jeste da je na Univerzitetu Crne Gore, kada sam ja u pitanju, u svakom pogledu bilo revanšizma”, naveo je Bjelica.

On je istakao da je revanšizam bio prisutan u neviđenim razmjerama i ima ga još uvijek, u više oblika i veoma često.

“Na svakom koraku i na svakom mjestu. Ogromni je pritisak i na ljude sa Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje i prema tom fakultetu se čine brojne nepravde koje prelaze granice izdržljivosti”, kazao je Bjelica.

Ocijenio je da je jasno je da je na čelu svih procesa koji se vode protiv njega na Univerzitetu Crne Gore rektor Božović koji na taj način želi da prikrije svoj nezakonit
dolazak na mjesto rektora UCG nakon što je čisto politički od strane Vlade Crne Gore instaliran na UCG.

“Na isti način nstalirani su i ostali saradnici Božovića u UOUCG . A onda se to prožima i dublje, čak dalekosežno”, dodao je Bjelica.

Ističe, kako i dalje vjeruje da u crnogorskom sudstvu, kao i na Univerzitetu Crne Gore, postoje moralni ljudi koji će pravnički sagledati sve propuste koji su
napravljeni u prethodnim odlukama i primijeniti jasne propise u ovom slučaju. I mnogim drugim slučajevima koji su u toku.

“Pravda je spora ali i dostižna. Teško je i dokazivati, ali će se dokazati, zaključio je Bjelica.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Aplauz
Gost
Aplauz

Podrska za Duska dr Bjelicu, najcitiranijeg crnogorskog naucnika

Minimax
Gost
Minimax

Kolo srpskih sestara

Send this to a friend