Društvo

Bogdanović: Besprizoran atak sa dobro poznatih adresa na najuzvišenije vrijednosti Crne Gore

Komentarišući nastavak devastiranja naših kulturno-istorijskih znamenja, poput vandalskog lomljenja mermerne ploče na spomeniku na Ravnom lazu, skrnavljenja tvrđave na Trojici iznad Kotora, ali i paljenja crnogorskih zastava prethodnih dana, ministar kulture Aleksandar Bogdanović ocijenio je da je riječ o još jednom besprizornom ataku sa dobro poznatih adresa na najuzvišenije vrijednosti Crne Gore.

<<<Sramno: Polomljena spomen ploča na Ravnom lazu<<

“Svjedočimo ovih dana da se naša zemlja suočava sa nikad otvorenijom, orkestriranom kampanjom manipulacija iz Srbije, koju zdušno podržava dio lokalnih političara. Sve učestalije neprimjerene izjave srpskih zvaničnika, ali i nastavak medijske kampanje dezinformacijama – od navodnih eksplozija u Beranama, podmetanja fotomontaža iz inostranstva, pa sve do tvrdnji o predstojećem bratoubilačkom ratu, novi su u nizu primjera miješanja u unutrašnja pitanja Crne Gore, što je izgleda postala pasija dijela vlasti u našem susjedstvu. Za nas, nije ovo ništa iznenađujuće, već samo nastavak višegodišnje medijsko-propagandne hajke koja potiče sa adresa van naše države“, kazao je Bogdanović.

Naglasio je i da bi znanje, volja i disciplina kojima smo zajedno doprinijeli tome da Crna Gora danas bude korona free destinacija, trebalo da bude putokaz kako da pristupimo i drugim društvenim izazovima.

“Moramo imati u vidu da su, ne tako davno, na ovim prostorima vođeni krvavi ratovi zbog različitosti i promašenih ideja. Ko iz toga nije izvukao pouke, taj ima problem sa Crnom Gorom – demokratskom, građanskom, multikonfesionalnom državom, koja je i u najtežim danima sačuvala mir. Jedno je sigurno – nećemo dozvoliti da naša država postane poligon za realizaciju pogubnih planova nalogodavaca sa strane. Prizivanje nestabilnosti u Crnoj Gori nije prolazilo nikad, pa neće ni sad“, poručio je Bogdanović.

Dodao je i da su svi koji nemaju problem sa Crnom Gorom kao sekularnom, građanskom državom poželjni partneri ove Vlade – i za dijalog i za dogovor.

“Odlučni smo da svako otvoreno pitanje riješimo, da se sa svakom poteškoćom uhvatimo u koštac, ali manipulacije, podizanje tenzija i podstrekavanje sukoba nećemo tolerisati“, naglasio je Bogdanović.

I ovom prilikom apelovao je na razuman pristup rješavanju situacije i pozivao sve koji vandalskim ispadima rade na štetu Crne Gore, da se umjesto slušanja “savjeta“ iz Beograda i Moskve najzad okrenu svojoj državi i njenim interesima.

“Na kraju, podsjećam i da smo proteklih dana čuli od visokih zvaničnika iz susjedstva, očito podstaknutih predizbornom kampanjom, kako govore da Crnogorcima u njihovoj državi dolazi kraj. Za razliku od njih, a u duhu svega što naša Vlada radi, poručujemo da u Crnoj Gori svima slijedi novi početak. Nakon perioda skoro paralisanog života, čeka nas povratak redovnim aktivnostima i nastavak svega što je u našoj evropskoj agendi, a samim tim i pružena ruka svima u regionu“, zaključio je Bogdanović.

S.Đ.

41

avatar
1000
27
14
0
 
32
Talijan CtAtosIlir kraljElPatronNovak Ramov
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Talijan Ct
Gost
Talijan Ct

Da nije tast?

Ilir kralj
Gost
Ilir kralj

Kad znaš ko je što ne kažeš?

ElPatron
Gost
ElPatron

Ti znas koje su adrese 😂😂😅😅😅😅😅😅😅🤣🤣

Gigi
Gost
Gigi

Sve Neko posao u pilere da rusi.Ovo je sumnjivo Sumnjiva igra od zna se koga.

Mitar
Gost
Mitar

Beaprizoran atak je kad tvoj tast ukrade 200 miliona eura od ovoga naroda. To je atak na drzavu Bogdanovicu. No se ne javi da to ikad prokomentarises.

Daka
Gost
Daka

Admine,srećan ti 25.maj , Dan mladosti.Evo ja i baba udarili po pivu ,kupili četiri granate,ja popio pola jedne i već zaplićem jezikom a baba k’o nova,načinje treću granatu.Mrčna li je moja mladost kad baba može popit više od mene.

Lisboa
Gost
Lisboa

Ja “mislim da je to Mitropolit uradio da bi ga svi napadali i da bi mu bilo trže da odbrani Crkve. Jer bi bilo potpuno nelogično da to neko uradi drugi hahaha, naivni narode

Fendi
Gost
Fendi

Kada se najobičnihe dijeli istražuje, počinje se id toga ko bi imso korist od toga… A vi eto razmislite ko bi imao korist, da li Crkva ili ono koji su protiv Crkve

Nasa Budva
Gost
Nasa Budva

ovo su slomili oni koji nijesu za Jugoslaviju

Kimi
Gost
Kimi

Nije u redu sto DPS ruši i šara ove spomenike.

Boris
Gost
Boris

e zamislite ovu kombinaciju SUBNOR I dps!!!! Ovi se borili protiv sekule drljevica i ostalih a ovi iz dps ih velicaju! Vec znaju ko je ovo uradio! Presmijesno!!

Migo
Gost
Migo

Ma u pravu si Bogdanovicu, samo si se zeznuo u jednom :nisu svi Srbi bili u četnicima ima ih koji su život dali u partizanima za ovaj krš i slobodu!!!!!! Ps :i to za dzabe

V.Cernozemski34
Gost
V.Cernozemski34

STANITE MALO CETNICI i ssssekto stanite i razmislite Crnu Goru ne mozete pobjedit.
STOP FASIZMU.

Nasa Budva
Gost
Nasa Budva

ovo su slomili oni sto nijesu za Jugoslaviju

Mesija 'No.1'
Gost
Mesija 'No.1'

V.Cernozemski34 nema smisla vi nacisti i ustase da nekome nesto spocitavate kada ste gori od fasista.

V.Cernozemski34
Gost
V.Cernozemski34

Mesijoooo Hahaha on je bio šinter Makedonac pravoslavac Šofer nije bio fasista.

Novak Ramov
Gost
Novak Ramov

Genocidni na ovom komentaru kako si slagao i tata Dobrica bi te nagradio pohvalom.Vi nekoga da nazovete nacisti i fasisti a kad vam se ime pomene nedje u svijetu sinonim ste za genocid i ubijanje.

Katunjanin
Gost
Katunjanin

Ajde oladi!

Djuka
Gost
Djuka

Kantić bi trebao da reaguje, ministar nije prijavio počinioca krivičnog dijela iako mu zna adresu što je takođe krivično djelo.

Zeta
Gost
Zeta

Ja sam potomak đe je 5 Spomenica u našu kuću , i neće mi Đedove skrnavit četničine , no ću njihovu Slavnu tradiciju bez sekunde razmišljanja nastavit , zato nek se ne zavaravaju ….

SASA NK ME
Gost
SASA NK ME

Zeta puna nas je Crna Gora i cekamo do jedne ure…. cetnici nece proc dok ima Crnogoraca.
Da je VJECNA CRNA GORA.

Mesija 'No.1'
Gost
Mesija 'No.1'

Jos manje vi nacisti puna nas je Crna Gora i cekamo do jedne ure…. ustase nece proc dok ima Crnogoraca.

Atos
Gost
Atos

Da li se zna ko je to srušio, mism da ne. Tako prikoči malo, što ako nisu oni

Novak Ramov
Gost
Novak Ramov

Isti kako se oni nesretni narod u Vukovaru I sirom Hrvatske pa Bosne pa Kosova svi se poubijase izmedju sebe.Bosnjaci 8000 hiljada u Srebrnici jedno drugo ubijase i kopase u masovne grobnice kako moze neko mirni nenaoruzani srpski narod osuditi.Znas kako istinu ti zlocinci su dali video dokaze I svjedocili i priznali svoje zlocine.Ne trebaju nikome dokazi svi ih znamo… Više »

Atos
Gost
Atos

A što ako su Srbi tako loši, zašto ne pušte RS da se odvoji ko oće sa “takvim” Srbima sa žive na silu i po svaku cijenu

Haris
Gost
Haris

Adrese: moskwa beograd srpska spc crkva srpska spc crkva filijala CG od 1918. Nikad više 1918.!!!

Podgorica
Gost
Podgorica

S’obzirom da su izašli odmah 100 tekstova na ovu temu, nisam baš siguran da je to adresa.
Da je bih nagađao, istine radi, sačeka ću zvanično

SRK
Gost
SRK

Tako je! Bravo,Harise!

crni
Gost
crni

Oćemo li se moć odbranit zaboga miloga?!?!?
Ima li ministra vojnog, da primijeti atake?!?!?

Zemaljski
Gost
Zemaljski

A sto su se uzvrceli botovi serbljanski jutros, stiglo izgleda tih 1.6 miliona sto je vucic obecao…

S'ćoška
Gost
S'ćoška

Čitam ova saopštenja a nisam naišao na saopštenje policije da neko uhapšen po ovom pitanju.
Pa se pitam okle ovi ljudi znaju ko je to uradio, zašto i sl

Tvrtko
Gost
Tvrtko

Oli nam reć ko to uradi-pošto ti znaš ko je a znaš i adresu? Ajde više da počinemo.

Marko
Gost
Marko

😂😂😂😂😂

Djuka
Gost
Djuka

Sinđa ovo nije mogao da uradi iz opravdanih razloga. Možda je Paja? U svakom slučaju operacija Državni udar vol. 2 je počela

vladimir
Gost
vladimir

A STO JE SA TRECIM PAKETOM MJERA POMOCI PREDUZECIMA I GRADJANIMA???????????????????????????/

Nebojša
Gost
Nebojša

Nemoj to sad.Znaš da sad treba po Srbima.Kad se Srbi ukrote onda će bit svega.

MAKANJA
Gost
MAKANJA

Besprizoran atak DA,odakle dolazi da se preispita.

Narcis Zgubidan
Gost
Narcis Zgubidan

Zavladaće jednog dana kod srbadije muk,kad im osvane beogradski pašaluk.

SRK
Gost
SRK

☺️☺️☺️😀😀😀👍

Jovo
Gost
Jovo

Da li misli na tekst Rade. V?

Ado
Gost
Ado

Sve je tačno. Kad bi Svetozar znao kod kakvih je neprijatelja pošao, odmah bi se vratio u CG da odsluži onih 4 godine. Nego ni on nije svjestan s kim ima posla. Jadni Sveto.

Send this to a friend