Društvo

Podnijet optužni predlog protiv Bojane Lakićević Đuranović za plagijat

Bojana Lakićević Đuranović (Foto: Dan)

Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici podnijelo je Osnovnom sudu u Podgorici, optužni predlog protiv Bojane Lakićević Đuranović, varedne profesorice Pravnog fakukteta Univerziteta Crne Gore zbog sumnje da je plagirala naučni rad.

Osnovno tužlaštvo je tereti da je počinila krivično djelo povreda moralnih prava autora i interpretatora.

<<<Nepotpuni izvještaji o radovima Bečića i Lakićević Đuranović<<<

“Okrivljenoj se stavlja na teret da je, u periodu od 13. do 17. decembra 2018.godine pod svojim imenom djelimično objavila primjerak tuđeg
autorskog djela. Ona je na javnom skupu van Crne Gore izložila, kao svoj, referat sa naslovom “Uloga i značaj Suda pravde Evropske unije u stvaranju, tumačenju i primjeni prava EU – primjeri iz prakse”, saopšteno je iz ODT-a.

<<<Odluka o radu Lakićević Đuranović biće poznata u oktobru<<<

Na taj način je,  kako tvrde u tužilaštvu, bez dozvole njenog bivšeg studenta Đorđija Drinčića učinila dostupnim javnosti djelove njegovog
specijalističkog rada pod nazivom “Uloga i značaj Suda pravde u stvaranju, tumačenju i primjeni prava EU”, i to od 97,77 odsto.

Isti referat je kao autorski tekst Lakićević Đuranović objavljen i u publikaciji sa javnog skupa.

Centar za građansko obrazovanje je u julu ove godine optužio Lakićević Đuranović da je plagirala rad na način što je, tvrdili su oni, objavila studentov kao svoj rad. Objavljeno je da je profesorica objavila u decembru 2018. godine u stručnom časopisu Pravni život, tematski broj 12 Pravo i zapovest razuma, rad “Uloga i značaj Suda pravde Evropske unije u stvaranju, tumačenju i primjeni prava primjeri iz prakse” i da je identičan sa radom studenta Đorđija Drinčića.

A.O.

34

avatar
1000
22
12
0
 
32
IvancetinjeTerra novaJanskolevica
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Ivan
Gost
Ivan

Nemojte je ljudi, vidite kako je slatka

cetinje
Gost
cetinje

A sto bi sa plagijatom Alekse Becica,svi cute,a Aleksa po svome kao da je “original”.Sto je “neko debelo podmazan eurima”da sto vise sakriva predmet Becica.Tako i treba u “privatnu” drzavu.

kolevica
Gost
kolevica

doveo je i ustolico nju prof. R.Mujovic…a ona mu je to nadoknadila…paaa…zna se vec kako…

tuzno
Gost
tuzno

Kako ste se okomili na ovu gospodju po nalogu one usedjelice… Je li njeno prepisivanje najveci problem u CG?

Mala Mo
Gost
Mala Mo

Pa, dobro, ako je pogrijesila, sto je ovolika stigma? Dajte zeni sansu da se podigne i ispravi.Ne znam je apsolutno, ali, zamislite da je vasa sestra ili kcerka…Kako god, nije joj lako. Ne podrzavam takve greske, naravno, ali, budite covjecni i u osudi…

SašaVukašinović
Gost
SašaVukašinović

Blaggoo nama s’njom blago nama stvarnoo

boris
Gost
boris

a nije ona kriva sto je preko veze zavrsila fakultet. nemojte tako. greote

Ana
Gost
Ana

Zena od malo rijeci! 😂😂😂😂

Vesna
Gost
Vesna

Pa jeste ,plagirala je .Ptedata je optuznica.yyve jr uradjeno i bolo bi lijepo da svakog dana ne pisi novine o ovoj mladoj profesorici.

Asprilja
Gost
Asprilja

Kako li je “lovcu na plagijate” Daliborki Uljarević promakao Aleksin plagijat da mi je znati?

Cijanid
Gost
Cijanid

Alieksin rad je bio pred komisijom pa je utvrđeno da nije plagirao.Ajde sad po sendvič kod gospodara ili kod Roćena u Rasovo da ti nešto pametno prijene od onih koji su po njemu pametniji od pola Javnog servisa.

cetinje
Gost
cetinje

Cijanid,mislim da nijesmo iz iste drzave,Aleksin rad je dokazan kao PLAGIJAT,malo bolje se raspitaj pa komentarisi.Dokazi to tvoje “saznanje”odmah ce te Aleksa “unaprijediti u konja mjesto magarca.

...
Gost
...

Borovinka to malo selektivno.. A sto je s njenim magistarskim…?

Cinjenica
Gost
Cinjenica

Posteni studenti koji su zavrsili pravni na svoj rad i znanje su na biro…

Sefket
Gost
Sefket

Ispade Lakicevicka najveci problem “postene” Crne Gore.

Vozi misko
Gost
Vozi misko

Ovo 2,33 mora da su tacke,zarezi,znaci uzvika,a bogomi i pitanja.

Jans
Gost
Jans

Ime, prezime, datum. To je to

Aaaa
Gost
Aaaa

Ponistit joj fakultet sav i cao

Majkl
Gost
Majkl

Ostavite ovu ženu vise na miru. Svako treba da odgovara za svoje postupke ali je ova nedijska hajka prevršila svaku mjeru I granicu dobrog ukusa. Nikako ne volim ” javni linč””. Ako je kriva neka snosi posljedice .Najlakše je dokrajčiti nekoga kad je već pao. Sve ovo mi je grozno.

2006
Gost
2006

Nije ova još pala no ti se čini. I bojim se i da neće kod ovakvog sudstva. No će bit da je ovi Drinčić prepisiva od nje i da će mu uzet diplomu i njega stigmatizovat. Ne znaš ti Mujoviće.

Student
Gost
Student

Cu pao. Ona je najozbiljniji kandidat za ministra nauke posle Sanje Vlahovic

Vera
Gost
Vera

Vjerovatno bi ti bilo baš kul da te neko danima razvlači po novinama I da čitaš svakakve komentare . Ministarka nauke je Sanja Damjanović, očigledno je da nešto nijesi u toku.

Terra nova
Gost
Terra nova

A da nije “pala” ova bi se visoko digla i drmala, to budi sigurna, čim je u stanju bila da napravi to što je napravila, tako da nije za žaljenje ni malo.

Send this to a friend